Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Bandićeva pobjeda

Prošao Bandićev prijedlog proračuna! Tri zastupnika u zadnji čas promijenili odluku

26 zastupnika glasalo je za proračun, a među njima su i tri zastupnika koji su ranije najavili da će glasati protiv

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Hina/Vijesti.hr/ 13.12.2018. u 13:09
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Image

Bandić izašao iz bolnice i stigao na sjednicu Gradske skupštine

Fotogalerija
Image

Bandić izašao iz bolnice i stigao na sjednicu Gradske skupštine

Fotogalerija

Skupština grada Zagreba danas je izglasala prijedlog zagrebačkog proračuna gradonačelnika Milana Bandića. 26 zastupnika glasalo je za proračun, a 24 protiv. 

Iako su iz HSLS-a prvotno najavili kako neće podržati proračun, na kraju su glasali za njega, a svoju ruku digao je njihov zastupnik u Skupštini Miroslav Polovanec. Za proračun je glasao i Ilija Ćorić iz HSS-a te Jozo Milinović iz NL Sandre Švaljek. Radi se o zastupnicima koji su također ranije najavili da će glasati kontra proračuna.

Proračun su trebale braniti zamjenice gradonačelnika, no u Skupštini se danas pojavio i sam Bandić koji je novinarima uoči sjednice kazao kako su mu liječnici rekli da iz bolnice može otići na par sati te tvrdi kako se ne radi o riskiranju vlastitog života. "Riskiranje vlastitog života je što sam živ", kazao je.

Na pitanje ima li dovoljan broj ruku, Bandić je kazao da ako nema da će se ići na izbore. "Da sutra umrem, napravio sam dovoljno. Da svi naprave koliko ja ova Hrvatska bi puno bolje izgledala", kazao je Bandić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Izglasavanje proračuna dovedeno u pitanje

Nakon što je Stranka rada i solidarnosti Milana Bandića raskinula koaliciju s Neovisnima za Hrvatsku (NZH) otvorilo se pitanje nove većine u Gradskoj skupštini i izglasavanja proračuna za iduću godinu jer su Bandiću nedostajale tri ruke u Skupštini. 

Do potresa u Skupštini došlo je nakon što je Neovisnima za Hrvatsku, koji su dosad zajedno s HDZ-om i Bandićevom strankom činili vladajuću koaliciju, zasmetalo to što je zagrebački gradonačelnik primio Arkanova prijatelja i predsjednika skupštine srpskog grada Jagodine Dragana Markovića Palmu. 

Upravo se čita

Image
uspješna mlada žena

Martina Boss za RTL.hr o sreći i dugoj ljubavi s njenim Dinom: 'Nisam očekivala zaruke na putovanju, nije to njegov đir'

NZH nije prihvatio ispriku zagrebačkog gradonačelnika te su poručili kako neće podržati proračun. Bandić bez pet zastupnika Neovisnih kontrolira 23 ruke u Gradskoj skupštini i treba skupiti još troje zastupnika iz oporbe kako bi i dalje imao većinu bez Neovisnih za Hrvatsku. 

Hina/Vijesti.hr/ 13.12.2018. u 13:09
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
'Kako vas nije sram?'

Orešković: 'Uzimate li plijen iz afera?' Plenković: 'Inače ne govorite baš prekopametno.' Nastavio je vrijeđati

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba