Bandićeva pobjeda / Prošao Bandićev prijedlog proračuna! Tri zastupnika u zadnji čas promijenili odluku

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

26 zastupnika glasalo je za proračun, a među njima su i tri zastupnika koji su ranije najavili da će glasati protiv

13.12.2018.
13:09
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo
Image

Bandić izašao iz bolnice i stigao na sjednicu Gradske skupštine

Image

Bandić izašao iz bolnice i stigao na sjednicu Gradske skupštine

Skupština grada Zagreba danas je izglasala prijedlog zagrebačkog proračuna gradonačelnika Milana Bandića. 26 zastupnika glasalo je za proračun, a 24 protiv. 

Iako su iz HSLS-a prvotno najavili kako neće podržati proračun, na kraju su glasali za njega, a svoju ruku digao je njihov zastupnik u Skupštini Miroslav Polovanec. Za proračun je glasao i Ilija Ćorić iz HSS-a te Jozo Milinović iz NL Sandre Švaljek. Radi se o zastupnicima koji su također ranije najavili da će glasati kontra proračuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proračun su trebale braniti zamjenice gradonačelnika, no u Skupštini se danas pojavio i sam Bandić koji je novinarima uoči sjednice kazao kako su mu liječnici rekli da iz bolnice može otići na par sati te tvrdi kako se ne radi o riskiranju vlastitog života. "Riskiranje vlastitog života je što sam živ", kazao je.

Na pitanje ima li dovoljan broj ruku, Bandić je kazao da ako nema da će se ići na izbore. "Da sutra umrem, napravio sam dovoljno. Da svi naprave koliko ja ova Hrvatska bi puno bolje izgledala", kazao je Bandić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izglasavanje proračuna dovedeno u pitanje

Nakon što je Stranka rada i solidarnosti Milana Bandića raskinula koaliciju s Neovisnima za Hrvatsku (NZH) otvorilo se pitanje nove većine u Gradskoj skupštini i izglasavanja proračuna za iduću godinu jer su Bandiću nedostajale tri ruke u Skupštini. 

Do potresa u Skupštini došlo je nakon što je Neovisnima za Hrvatsku, koji su dosad zajedno s HDZ-om i Bandićevom strankom činili vladajuću koaliciju, zasmetalo to što je zagrebački gradonačelnik primio Arkanova prijatelja i predsjednika skupštine srpskog grada Jagodine Dragana Markovića Palmu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NZH nije prihvatio ispriku zagrebačkog gradonačelnika te su poručili kako neće podržati proračun. Bandić bez pet zastupnika Neovisnih kontrolira 23 ruke u Gradskoj skupštini i treba skupiti još troje zastupnika iz oporbe kako bi i dalje imao većinu bez Neovisnih za Hrvatsku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo