IDU U DRUGI KRUG / U HDZ-u sretni zbog Splita: 'Očekivali smo pomake'

U HDZ-ovu stožeru svi su na telefonima, skupljaju rezultate s terena i zadovoljni su s onime što su dosad čuli, posebno s činjenicom da njihov kandidat Vjekoslav Ivanišević u Splitu ulazi u drugi krug.

19.5.2013.
19:35
VOYO logo

Na prošlim izborima HDZ nije dobio pobjedu niti u jednom u četiri velika grada. Je li rezultat u Splitu za njih iznenađenje i što bi za HDZ bila pobjeda na ovim lokalnim izborima, rekao je politički tajnik HDZ-a Tomislav Čuljak.

"Očekivali smo pomake, posebno u Splitu. Najavljivali smo da ulazimo u drugi krug i po izlaznim anketama to će se i dogoditi. Raduju nas i dobri rezultati liste u Splitu. Raduju nas i rezultati u Rijeci, gdje se vidi pomak naše stranke. Ono što za nas znači odličan rezultat jesu rezultati u 124 preostala grada, 428 općina i u županijama", kazao je Čuljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Optimisti smo i očekujemo odlične rezultate i da ćemo pobijediti u velikoj većini gradova i županija, kao i na prošlim lokalnim izborima. Ovo pokazuje da se HDZ zaista diže i da možemo biti zadovoljni time što smo učinili u proteklom periodu", izjavio je za RTL Čuljak.

Po izlaznim anketama kandidat SDP-a za splitskog gradonačelnika Ivo Baldasar dobio 30,62 posto glasova, a Vjekoslav Ivanišević 22,51 posto glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekivao sam da ćemo Baldasar i ja ući u drugi krug i da će Baldasar u prvom krugu imati prednost 'jer lijevo biračko tijelo' u Splitu nije rascjepkano i svi su glasovi iz tog miljea uglavnom išli Baldasaru. Desno biračko tijelo u Splitu je podijeljeno na više kandidata te je ovakav ishod za mene logičan" rekao je Ivanišević večeras za Hinu.

On tvrdi kako će u drugom izbornom krugu glasači Hrvatske građanske stranke Željka Keruma i splitskog HSS uveliko glasovati za njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo