sramota mup-a / U Hrvatskoj minusi, a prva pošiljka novih zimskih jakni za policajce još je u skladištu: nema ih ni dovoljno za sve!

Policajci se ove zime, čini se, neće morati smrzavati. Barem dio njih - jer nove jakne za prvih nekoliko stotina stigle su i još su u skladištu. Nakon tri godine - zahtjeva za ostavkom ministra - cijela se priča pokrenula

14.11.2017.
18:50
VOYO logo

Nove, još zapakirane i navodno tople, policijske jakne uskoro će biti podijeljene policajcima u 7. zagrebačkoj postaji u Zagrebu.

"Jakne su počele dolazit, nekih prvih par stotina komada je došlo i ono što je naš dogovor s proizvođačima kad se određena količina 200-300 jakni proizvede, da odmah dolazi u MUP", otkriva Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prve jakne su, čini se, stigle s prvim snijegom. A svih 5 tisuća policajaca trebalo bi ih obući do Božića. U Sindikatu policijskih službenika kažu - trebalo je to puno ranije.

VIŠE O TEMI: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>>Snimajući priču, u lisicama zapeo RTL-ov reporter: kakva je to oprema hrvatskih policajaca?

>>Nakon dramatičnog apela sindikata, ministar Božinović nabavlja novu opremu za policajce i diže im plaće

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam dobio informaciju da je samo međimurska policijska uprava dobila jakne, od njih sedam dobilo je tri. Šalju mi kolege iz Like slike, snijeg je pao već dolje, u džemperima se smrzavaju i nemaju adekvatnu odjeću za zaštititi se. Ako ovo ne krene nekakvim tempom bržim, izvjestit ćemo inspektorat rada da provede inspekciju u ministarstvu", najavio je Mario Puškarić, Sindikat policijskih službenika.

Ministar Božinović odgovara da je obećanje ispunjeno i najavljuje da će se nagodinu potrošiti 100 milijuna kuna na opremu za policajce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve ove godine novaca je bilo, ali oprema nije stizala iz raznoraznih razloga. To se više ne smije dogoditi", dodaje Božinović. 

Zato su u sindikatu policije pozivali ministra na ostavku. Isto tako traže odgovorne zbog kojih se oprema do sad nije nabavljala.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trenutni ministar nije najodgovorniji u cijeloj priči. Odgovorni su ljudi koji su zaduženi za nabavu unutar MUP-a koji su dan danas isti i nije se ništa promijenilo proteklih par godina. S druge strane odgovorna su i ova tri sindikata koja se non stop naslikavaju kad su u pitanju nekakve presice i ministri", kaže Puškarić.

A prozvani sindikati ponovno su se sastali s ministrom kako bi raspravljali o temeljnom kolektivnom ugovoru. Za mjesec dana na dnevnom redu bit će povišice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo