dnevno u zemlju uđe 6.000 ljudi / U Hrvatsku dosad ušlo više od 128.000 izbjeglica, troškovi oko 22 milijuna kuna

U Hrvatsku je u protekla tri tjedna ušlo više od 128.000 izbjeglica. Ruta se posljednjih dana ne mijenja. Iz Srbije i dalje dolaze u Opatovac. Počeli su se zbrajati i troškovi koji zasad dosežu 22 milijuna kuna

7.10.2015.
19:10
VOYO logo

Do sada je kroz Hrvatsku prošlo više od 125.000 izbjeglica. Na dan u prosjeku uđe 6.000 ljudi. Cijena zasad - 22 milijuna kuna. Europska unija trebala bi pokriti sve osim transporta prema Mađarskoj.

"Svi novci koji su to uloženi su u ispavnu stvar jer sprčavaju zadržavanje. Tada bi bi troškovi bili enormni", kazao je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Europske unije već je odobreno pet milijuna, a očekuje se ukupno 70 milijuna eura. I u Crvenom kižu zbrajaju i oduzimaju.

"Hrvatski crveni križe je do sada kroz apele i donacije uspio skupiti 1,6 milijuna kuna, a nekakvi okvirni podaci govore o potrošnji od pola milijuna kuna", izjavila je glasnogovornica HCK Katarina Zorić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Opatovcu danas je bio nešto sporiji dan. Više autobusa odlazi nego što dolazi, pa šatori ostaju prazni. U pomoć dolaze volonteri iz cijeloga svijeta. 

"Dijelimo izbjeglicama ruksake u kojima se nalaze zubna pasta, sapun, vlažne maramice i malena deka, kako bi im put prošao barem malo lakše", istaknuo je John Michhael Powner iz humanitarne udruge Samaritan's Purse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećaju na školske jer škola mnogima nedostaje.

Kako granica iz Srbije prema Mađarskoj još nije protočna, potvrđuje i objava mađarske policije da je jučer u tu zemlju ušlo  gotovo 6.000 izbjeglica iz Hrvatske te tek 18 iz Srbije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo