U OPATOVCU OKO 500 OSOBA / 'U Hrvatsku evidentno ulazi manje izbjeglica, ali još je prerano reći radi li se o trendu'

'Mi smo i dalje u punoj priravnosti za mogućnost prijema i 10.000 osoba', naglasio je glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Domagoj Džigumović koji je izvijestio i da je u prihvatnom centru u Opatovcu u 10 sati bilo petstotinjak migranata

28.10.2015.
11:46
VOYO logo

OPATOVAC - U protekla dvadeset i četiri sata u Hrvatsku je ušlo 5.700 izbjeglica i migranata, a od ponoći do 9 sati njih 2.700 te su u dva vlaka tijekom noći i prijepodneva odvezeni prema granici sa Slovenijom, potvrdio je u srijedu novinarima u Opatovcu glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Domagoj Džigumović.

„Evidentno je da proteklih dana u Hrvatsku ulazi manje izbjeglica i migranta nego što je to bio slučaj donedavno kada ih je ulazilo po 10.000, a u subotu i 11.500“, rekao je Domagoj Džigumović dodavši kako je međutim potrebno da protekne najmanje desetak dana kako bi se moglo govoriti o trendu smanjenja broja izbjeglica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Mi smo i dalje u punoj priravnosti za mogućnost prijema i 10.000 osoba“, naglasio je glasnogovornik koji je izvijestio i da je u prihvatnom centru u Opatovcu u 10 sati bilo petstotinjak migranata.

Na pitanje novinara o suradnji s srbijanskom policijom na prijelazu kod Bapske, Džigumović je kazao kako je suradnja dobra o čemu svjedoči i činjenica da na Bapskoj nema gužvi. „Čim nema gužvi, znači da je suradnja dobra. Sve osobe čim uđu preko Bapske smještaju se u autobuse i dovoze u prihvatni centar u Opatovcu“, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Džigumović je također kazao kako se izbjeglice i migranti posljednja dva dana s istoka Hrvatske prema Sloveniji odvoze samo vlakovima, a prijevoz autobusima je obustavljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo