bulj tražio popuštanje mjera / U jeku epidemioloških tenzija vrhunac 306. alkarskih svečanosti: Nešto što se možda i nije trebalo čuti, RTL-ov mikrofon je uspio uloviti... Evo i što

U velikoj gužvi u Sinju mnogo je toga izrečeno što se nije dobro čulo. No nešto što se možda i nije trebalo čuti - naš je mikrofon uspio uloviti

8.8.2021.
19:00
VOYO logo

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 213 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna je osoba preminula. Aktivan je ukupno 1231 slučaj. 

Dosad je ukupno utrošeno više od 3 milijuna i 100 tisuća doza cjepiva, a Zavod za javno zdravstvo objavio je i interaktivnu kartu procijepljenosti do 2. kolovoza. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvom dozom u Hrvatskoj je cijepljeno nešto manje od 40 posto stanovnika, a s dvije doze 35 posto. Po županijama najbolja je Primorsko-goranska gdje je cijepljeno 44,8 posto građana, a najlošija Splitsko-dalmatinska s tek 32,6 posto cijepljenih prvom dozom. 

Među velikim gradovima ljestvicu predvodi Osijek s 46,3 posto cijepljenih. Rijeka je druga s 45 i pol posto, a glavni grad je na 42,9 posto cijepljenih prvom dozom. S druge strane u Splitu je cijepljeno 35,3 posto stanovnika, a u Zadru 34,7. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Plenković, Milanović, Jandroković, olimpijci... Pogledajte tko je sve došao na 306. Alku

Image

Plenković, Milanović, Jandroković, olimpijci... Pogledajte tko je sve došao na 306. Alku

Kad se statistika spusti na općine – najbolje stoji Sali s čak 64,1 posto cijepljenih prvom dozom, te Lovas s 58 i pol posto. Najmanje je cijepljenih u Zrinskom Topolovcu tek 15,6 posto.

Među najlošijim rezultatima cijepljenja su i općine u Cetinskoj krajini – Dicmo sa 17,9 posto te Otok s 18,6 posto. A Grad Sinj koji je između njih je na 26,6 posto cijepljenih prvom dozom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se u Sinju ovih dana prigovaralo mjerama, a i tražila su se i izuzeća.

Ako je suditi prema pljesku kojeg je dobio dok se gradom vozio kočijom, gradonačelnik Miro Bulj je zahtjevom za produljenjem radnog vremena ugostiteljskih objekata, pogodio je - u sridu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je gospodin Bulj u pravu, sto posto jer ako pogledamo Pjacu, ako pogledamo Šibenik, ako pogledamo trajekte svi su puni svita bez maski. Molim lijepo."

No Stožer je bio neumoljiv...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tako da nam je stožer ukrao i Baru i Čoju i Alku, a namjeravaju ukrasti i Veliku Gospu, ali ja sam se potrudio da što više života i programa bude u Sinju kroz ove dane", kazao je Bulj.

Predsjednik Republike poziva na strpljenje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledajte, činjenica da nas ovdje ima 500 bez ikakve kontrole, ne znam. S druge strane nije loše da mjere traju još koji tjedan čisto radi dojma koji Hrvatska ostavlja zbog turističke sezone. Deveti, deseti mjesec mislim da bi to bilo gotovo tako da ja bih bio još strpljiv malo", kazao je Zoran Milanović.

No predsjednik Vlade - jasan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je valjda svakome jasno nakon godinu i ppol dana zašto ne rade kafići iza ponoći bilo gdje, a ne samo u Sinju. Ako tu abecedu moramo ponavljati danas onda kao da smo spavali godinu i pol dana", rekao je Andrej Plenković.

Neki drugi pak u zahtjevu gradonačelnika Bulja vide i pozadinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naime, Bulj prikuplja političke poene što je uvijek jednostavno, ne. Zatražiti i biti siguran da nećeš dobiti jer ne možeš dobiti", kaže Radimir Čačić.

I tradicionalni ručak alkara bio je sa smanjenim brojem gostiju, ali velikim brojem delicija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni mora bit dobar. Treba izdržati današnji dan, dug je. Tu su tradicionalni sinjski arambaši, pašticada, kolači, naravno", govori supruga prošlogodišnjeg slavodobitnika Alke Ive Zorice Monika Zorica.

Prošle godine nije bilo dopušteno ni okupljanje kod alajčauša. Stožer sigurno ne bi bio zadovoljan ni ovim tradicionalnim dijeljenjem bevande. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Evo sad ću ja ustavit sve ovde ko želi, normalno, fala Bogu nikoga silovat nećemo, ali to je to. Svi iz iste čaše?! A epidemija? Nema veze. Ja sam se dvaput cijepio", poručio je stric alajčauša Miro Filipović.

S potvrdom o cijepljenju, preboljenju ili s brzim antigenskim testom. Jedino se tako moglo ući na trkalište. Na tribinama je bilo dozvoljeno 2500 ljudi, duplo manje nego u godinama bez covida. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovoj velikoj gužvi mnogo je toga izrečeno što se nije dobro čulo. No nešto što se možda i nije trebalo čuti - naš je mikrofon uspio uloviti. 

Bulj Milanoviću: Da ih gvardijan blagoslovi, veliki vjernici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A sve događaje u Sinju pratio je naš reporter Boris Mišević koji se s najnovijim informacijama javio u RTL Danas.

Pogledajte video!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo