pomoć crvenog križa / U Kutini je privremeni novi dom za izbjegle iz Afganistana: 'Zahvalni su, prepoznali su što činimo za njih'

Iako su ti korisnici došli vidno iscrpljeni, mi smo ih prihvatili na human način, rekao je Mario Diklić iz Crvenog križa

30.8.2021.
18:48
VOYO logo

U Kutini, koja je privremeni novi dom za izbjegle iz Afganistana, je bila Ivana Ivanda Rožić. Njen gost bio je Mario Diklić iz Crvenog križa. 


Cilj je da krenu u  šoklu, da nauče jezik, da se naviknu na život, mora proći 10 dana izolacije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su reagirali kada su došli?

Iako su ti korisnici došli vidno iscrpljeni, mi smo ih prihvatili na human način. Nevjerojatno je koliko god bili umorni, bili su zahvalni, prepoznali su što činimo za njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koji su prvi koraci?

Izgledat će tako da kada prođe samoizolacija, mi ćemo ih uključiti u naše aktivnosti. Najvažnije je da ih se uključi u psihosocijalne pomoći, Crveni križ stoji na raspolaganju da pomogne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučer kad ste napuštali već ste osjetili njihovu slobodu?

Lakše im je, važno im je to da budu na sigurnom. To je taj moment.Puštala se muzika pred kraj kad sam im dao neke informacije, oni su se opustili uz tradicionalnu glazbu. Ponudio sam ih slatkim hrvatskim proizvodima, oni su zadovoljno reagirali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako reagira Grad? Mnogi nisu bili skloni prije 5 godina..

Promijenilo se nabolje od ponog trenutka kada je Prihvatilište postalo Centar za ranjive skupine. Svi smo prodisali, zahvaljujem se Kutini što je prepoznala našu ulogu i moram naglasiti da imamo super suradnju, organiziramo manifestacije raznorazne kada je zajednica u pitanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo