Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
obitelj, prijatelji i kolege u suzama

U Lisinskom održana emotivna komemoracija za Akija: 'On je bio glazbenik s identitetom, nema više drugog Akij...

'Pamtit ću ga po tome što meni osobno nije rekao u životu ni jednu jedinu krivu riječ, ružnu ni povisio ton', kazao je Dino Bahtijarević, menadžer Parnog valjka

Ružica Đukić/ 28.1.2022. u 22:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Emotivnom komemoracijom za najbliže prijatelje i obitelj Parni valjak u Lisinskom se oprostio od svog Akija. Uz članove benda posljednje zbogom su mu uputile i brojni drugi kolege iz svijeta glazbe, a posebno emotivno bilo je čuti što su o svom djedu Akiju rekli unuci.

Je li moglo drugačije završiti? Nije, kažu svi. Aki je rođen bez kočnica. Život je proživio onako kako netko drugi ne bi u 300 godina. Kamo god je išao s njim je išao i njegov osmjeh.

"Puno prekrasnih, nevjerojatnih trenutaka. Volio bi da je bilo više tih trenutaka. Nadam se da sam naslijedio njegovo srce, eto, to se nadam. A ostalo mi više ništa ne treba", kazao je Kristijan Rahimovski, sin Akija Rahimovskog.

Posebno emotivno o svom prijatelju i suradniku i danas je govorio Hus.

"Ja sam jučer pukao. Ja sam jučer na sahrani ko' da mi je došlo konačno kad sam vidio lijes i kad sam vidio i kad sam shvatio: to je stvarno istina. Mislim, puko sam. Malo sam valjda podcijenio emocije, precijenio one neke miligrame koje sam popio da bi bio miran. Danas sam uduplao pa ću probat bit miran", rekao je Husein Hasanefendić Hus, Parni valjak.

Ali glas je ipak zadrhtao.

"On je bio, vrlo često kamenčić u mojoj cipeli. Pola mojih bora je zbog njega, ali puno veći dio mi je ispunjavao dušu i srce. Ja bih napisao neki tekst i onako nesiguran 'jel to ima nekog smisla' i onda je on to zapjevao i onda je valjalo i onda je imalo smisla", kazao je Hus.

"Pamtit ću ga po tome što meni osobno nije rekao u životu ni jednu jedinu krivu riječ, ružnu ni povisio ton. I pamtit ću ga što je za mene bio jedan od najvećih pjevača svih vremena i to mislim u svjetskim okvirima", poručio je Dino Bahtijarević, menadžer Parnog valjka.

"On je bio glazbenik s identitetom. Ja bih željela to istaknuti, s identitetom jer nema više drugog Akija. Niti je bilo prije, niti poslije", izjavila je Josipa Lisac.

Na komemoraciji je bila i Akijeva obitelj. Njegovi unuci dokaz su da nije samo glazba ono dobro ostavio iza sebe.

"Mene je jednom dok je bila nova godina posjeo na koljena i tako smo pričali, i malo su ga emocije ponijele. Pa malo je bio tužan pa ga nisam dobro baš razumio, ali je uglavnom govorio o životu i što me sve čeka", kazao je Filip Rahimovski, unuka Akija Rahimovskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Ružica Đukić/ 28.1.2022. u 22:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču