nezgoda na prvi maj / U Maksimiru više ljudi nego ikada, ali Bandiću je dosta graha: večeras mora na operaciju!

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

U zagrebačkom parku Maksimiru na tradicionalnu proslavu 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada, od jutra se okupljaju mnogobrojni građani

1.5.2017.
13:05
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

U zagrebačkom parku Maksimiru na tradicionalnu proslavu 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada, od jutra se okupljaju mnogobrojni građani, dočekuju ih zvuci limene glazbe ZET-a i Zagrebačke mažoretkinje, a karanfile im dijele predstavnici stranaka i kandidati za gradonačelnike.

Image
bogat program /

Sve je spremno za proslavu Praznika rada u Maksimiru; pripremljeno i 60.000 porcija graha

Image
bogat program /

Sve je spremno za proslavu Praznika rada u Maksimiru; pripremljeno i 60.000 porcija graha

Cjelodnevni kulturno-umjetnički program i druženje, uz 60.000 porcija besplatnog graha s kobasicama, pancetom i dimljenom vratinom, organizirao je Grad Zagreb.   Međunarodni praznik rada sa sugrađanima će i ove godine u Maksimiru proslaviti gradonačelnik Milan Bandić koji će im od 10,30 sati dijeliti karanfile te porcije graha. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Maksimiru karanfile građanima dijele i predsjednik SDP-a Davor Bernardić i kandidatkinja HNS-a i SDP-a za gradonačelnicu Zagreba Anka Mrak Taritaš. U Maksimiru su i predstavnici drugih stranaka i nezavisni kandidati koji prikupljaju potpise za svoje kandidate i liste. Dolazak u Maksimir najavila je i nezavisna kandidatkinja Sandra Švaljek koja će se susresti s predstavnicima sindikata iz Zagrebačkog holdinga kako bi je upoznali s problemima Holdingovih radnika. 

Bandić je u nedjelju, uoči prvosvibanjske proslave obišao park Maksimir kako bi se uvjerio da je sve spremno. Sa suradnicima, novinarima i snimateljima bio je i u prenoćištu Crvenog križa u Kosnici gdje se kuhao, kako je rekao, "a la zagrebački" grah, po njegovoj recepturi te najavio da će ove godine biti najbolji. Pozvao je Zagrepčanke i Zagrepčane u Maksimir te rekao kako očekuje između 40 i 50 tisuća sugrađana

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na to da se ovogodišnja prvosvibanjska proslava održava pred lokalne izbore, Bandić je pozvao i sve kandidate i kandidatkinje za gradonačelnika Zagreba da dođu u park Maksimir i zajedno s njim građanima dijele grah, a da se poslije svi zajedno fotografiraju.

U Maksimir je na grah zagrebački gradonačelnik pozvao i sindikaliste, nakon njihovog povratka iz Slavonskog Broda, gdje sindikalne središnjice organiziraju prosvjed čija je glavna poruka "Vrijeme je za NAŠ oporavak! – Hrvatska treba veće plaće i kvalitetna radna mjesta".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, oporavak će, čini se, trebati sam Milan Bandić kojemu je pri dizanju teških lonaca iskočila kila. Kazao je kako će večeras na operaciju, a da se sutra vraća ponovno 'delat'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo