RASPRAVA I DALJE TRAJE... / U Ministarstvu ne mogu vjerovati kakav dopis su dobili: 'Nemojte ratificirati Istanbulsku, ona propagira nasilje nad muškarcima'

Image
Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL

Istina je, naravno, uvijek na pola puta, što ne znači da relativiziramo vrijednost i značaj Konvencije, već je sasvim izvjesno da ni jedna strana ne barata lucidnim argumentima

13.3.2018.
15:26
Miranda Cikotić/PIXSELL
VOYO logo

Posljednjih dana postalo je sasvim očito da se oko Istanbulske konvencije i njezine ratifikacije u Hrvatskoj povela prilično zabrinjavajuća rasprava. Došlo je čak do toga da o tom dokumentu ovisi budućnost i opstojnost Vlade.

Javnost je podijeljena na dva tabora; zagovornike i protivnike pravnog akta koji za cilj ima zaštiti žene koje su žrtve obiteljskog nasilja. Takve rasprave valjda još nije bilo od 2012. i onog famoznog referenduma Željke Markić o istospolnim brakovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uglavnom, akteri s desne strane političkog spektra, najblaže rečeno, paranoično su uočili u svemu zavjeru i podvalu "nezdravog" zapada koja bi na mala vrata trebala progurati razne dogme rodne teorije i iskorijeniti tradicionalne obiteljske vrijednosti.

S druge strane, ljevičari su uglavnom ustali za ratifikaciju po defaultu, zbog glasnih desničara. Moraju biti protiv njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istina je, naravno, uvijek na pola puta, što ne znači da relativiziramo vrijednost i značaj Konvencije, već je sasvim izvjesno da ni jedna strana ne barata lucidnim argumentima. Teško je povjerovati da je većina onih najglasnijih pročitala uopće iti jedan članak Istanbulske konvencije.

Oni su je samo zloupotrijebili za klasični ideološki obračun na hrvatski način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To dokazuje i fotografija dopisa kojeg je "Inicijativa za istinsku ravnopravnost spolova", poslala na ruke jednom ministru. Ok, prizanjemo da ne znamo o kakvoj se organizaciji radi, ali ako je ovo trol, onda su uspjeli.

Da puno ne duljimo, pogledajte o čemu se radi pa sami donesite zaključak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Vijesti.hr
Image
Foto: Vijesti.hr
Image
Foto: Vijesti.hr
Image
Foto: Vijesti.hr
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo