GLOBALNA AKCIJA / U mraku će večeras biti više od 80 hrvatskih gradova, postoji jako dobar razlog za to

Image
Foto: PIXSELL

Akcija će se pod motom 'Skini se s plastike, navuci se na prirodu', provesti u više od 180 zemalja

30.3.2019.
16:05
PIXSELL
VOYO logo

Svjetska organizacija za zaštitu prirode (World Wide Fund for Nature) WWF Adria pozvala je građane Hrvatske da u subotu, 30. ožujka, u 20,30 sati ugase svjetla za 'Sat za planet Zemlju'.

"Ovogodišnja akcija, najveća globalna inicijativa na svijetu, održava se pod motom 'Skini se s plastike, navuci se na prirodu'", poručili su iz WWF Adrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Akcija će se provesti u više od 180 zemalja, gdje će središta više od 7500 gradova biti u mraku, kao i 2000 svjetski poznatih znamenitosti.

"Hrvatska se ponovno spremno odazvala 'Satu za planet Zemlju' i više od 80 gradova u subotu će u 20,30 sati na 60 minuta zamračiti svoja središta i prepoznatljive znamenitosti", ističe Petra Boić Petrač iz WWF Adrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od zidina u Dubrovniku, cijele Makarske rivijere, Dioklecijanove palače ili rive u Šibeniku, preko Arene u Puli, Trsatske gradine, Osječke tvrđe do Zagrebačke katedrale i Medvedgrada, u subotu će brojne znamenitosti stati uz bok Eiffelovom tornju, londonskom Tower Bridgeu, Coloseumu u Rimu ili egipatskim piramidama.

Boić Petrač kaže da WWF ovogodišnju akciju provodi uz moto "Skini se s plastike, navuci se na prirodu", uz poziv svim pojedincima, gradovima i tvrtkama da se uključe u akciju gašenjem svjetla ali i pozivom svjetskim vladama da uvedu globalni pravno obvezujući sporazum da se spriječi zagađenje mora plastikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo prva generacija koja ima jasnu sliku o vrijednosti prirode i ogromnom utjecaju koji imamo na nju, ali vjerojatno smo i posljednja generacija koja može preokrenuti negativni trend kojem svjedočimo. Upravo stoga 'Sat za planet Zemlju' trebamo iskoristiti kao trenutak kada možemo razmisliti o svom otisku na planet i isplanirati korake kojima možemo doprinijeti opstanku Zemlje", poručuje Boić Petrač.

I glavni grad Hrvatske u mraku

Grad Zagreb će se i ove godine uključiti u akciju Sat za planet zemlju odnosno akciju gašenja svjetla na sat vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj akcije je podizanja svijesti i suočavanja s posljedicama klimatskih promjena koje su naša realnost te kao podsjetnik da moramo osigurati održivu budućnost našeg planeta.

Tako će u subotu, 30. ožujka, od 20.30 do 21.30, u mraku biti zagrebački Kaptol, Katedrala i Medvedgrad, priopćeno je na službenim stranicama Grada Zagreba.

Akcija, koju organizira WWF, ove će se godine pod motom 'Skini se s plastike, navuci se na prirodu' provesti u više od 180 zemalja, gdje će središta više od 7.500 gradova i 2.000 svjetski poznatih znamenitosti biti u mraku.

Globalna inicijativa WWF Sat za planet Zemlju nastala je 2007. u Sydneyu s ciljem osvještavanja stanovništva svijeta o prekomjernoj potrošnji zemljinih resursa i energetskoj učinkovitosti te štetnosti klimatskih promjena i čovjekovog negativnog utjecaja na Zemlju, a prerasla je u najveći globalni pokret za podizanje svijesti o štetnosti klimatskih promjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo