bila i policija / U Novom Vinodolskom deložirana 27-člana obitelj. Objekt odmah uništili, susjedi zadovoljni

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Obitelj desetljećima ilegalno koristi objekt u vlasništvu komunalca, a susjedi su se žalili da navažaju i pale smeće

25.6.2022.
9:55
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Velika obitelj od 27 članova, koja u Novom Vinodolskom više desetljeća ilegalno koristi objekte u vlasništvu komunalnog društva Ivanj, deložirana je. Na deložaciji su bili članovidobrovoljnog vatrogasnog društva, Hitne pomoći i interventne policije. Članovi obitelji, koji su sada ostali bez krova nad glavom, prosvjedovali su ispred Gradske uprave, piše Novi list.

"Nakon dvije odgođene deložacije, sve su nadležne institucije morale znati da će do ovoga trenutka jednostavno doći. Važno je naglasiti kako smo mi odrađivali bezbroj sastanaka, pokušavali smo naći rješenje iz ove nezgodne situacije koje bi bilo na dobrobit svih kojih se to tiče, ali do toga jednostavno nije dolazilo. Grad nema snage i mogućnosti sam riješiti tako golem problem, ali smo otvoreni za suradnju, istaknuo je gradonačelnik Novog Vinodolskog Tomislav Cvitković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnike je podsjetio da su prije dvije godine u gradskom proračunu bila predviđena sredstva za pomoć deložiranoj obitelj, ali se to nikada nije realiziralo. Naime, riječ je o predstavnicima Romske zajednice.

Novo list u razgovoru sa susjedima doznaje da je jučerašnja deložacija za njih bila "povijesni" trenutak, jer je i njihova kvaliteta života desetljećima bila narušavana zbog svakodnevnog paljenja otpada, opasnosti od požara, problema sa strujom, a nerijetko i nasilja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POTRAGA DONOSI /

U stanu žive 60 godina, prije 20 godina ga kupili od općine, a uskoro im prijeti deložacija

Image
POTRAGA DONOSI /

U stanu žive 60 godina, prije 20 godina ga kupili od općine, a uskoro im prijeti deložacija

Članica deložirane obitelji Fikrija Jašarević kazala je da nije ništa znala o deložaciji, dok iz gradskih institucija tvrde suprotno.

Objekt je nakon deložacije smjesta uništen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo