piljev osjetno manji / U Opatovac i dalje pristižu izbjeglice, među njima je i 105-ogodišnja starica iz Afganistana

Image
Foto: AP

U opatovačkom prihvatnom centru u 13 sati bilo je oko 700 osoba, koje će do kraja dana biti vlakom i odvežene prema slovenskoj granici

27.10.2015.
13:48
AP
VOYO logo

OPATOVAC - U prihvatni centar u Opatovcu i dalje pristižu izbjeglice i migranti, među kojima je stigla i 105-godišnja starica iz Afganistana, potvrdio je glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Domagoj Džigumović.

Po njegovim riječima, 105-godišnja Afganistanka u centar u Opatovcu stigla je oko podneva sa skupinom izbjeglica i mingranta koji su u Hrvatsku iz Srbije ušli preko područja Bapske. Starica se trenutačno nalazi u centru kako bi bila registrirana te kako bi joj bila pružena eventualno potrebna pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U opatovačkom prihvatnom centru u 13 sati bilo je oko 700 osoba, koje će do kraja dana biti vlakom i odvežene prema slovenskoj granici.

Od početka migracijske krize, u Hrvatsku je, prema podacima MUP-a do 9 sati u utorak, ušlo 263.407 migranata, od ponoći do 9 sati ušlo je 2013 migranata. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priljev izbjeglica koje preko područja Bapske ulaze u Hrvatsku zadnjih nekoliko sati je osjetno manji, rekao je prijepodne novinarima u Opatovcu glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Domagoj  Džigumović. "To međutim ne znači da ako je kamp sada prazan, već u nekoliko narednih sati neće ovdje biti nekoliko tisuća ljudi", kazao je Džigumović.

Rekao je kako je u proteklih nekoliko dana priljev izbjeglica i migranata manji za oko 1000 do 2000 osoba.  "Međutim hoće li se taj trend smanjenja nastaviti, ne znamo", rekao je i dodao da očito izbjeglica i migranata nema niti na srbijanskoj strani, u Berkasovu, jer da ih tamo ima, već ušle u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći broj izbjeglica i migranata u Hrvatsku je ušao u prošlu subotu, kada ih je preko Bapske prošlo 11.500.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo