'NETKO SE OBOGAĆUJE' / U Orebiću mu naplatili veću cijenu goriva. Odlučio sve prijaviti: 'Zovem Inspektorat, rade tri sata tjedno...'

Image
Foto: Facebook Aleksandar Hatzivelkos/Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Kada se odlučio žaliti i sve prijaviti inspekciji - nastali su problemi

24.8.2022.
8:50
Facebook Aleksandar Hatzivelkos/Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je Vlada jučer propisala nove cijene goriva, odnosno litra benzina je 11,19 kuna dok je dizel 12,35 kuna, iz jednog mjesta na jugu Hrvatske stiže potpuno drugačija priča.

Profesor s Veleučilišta Velika Gorica, Aleksandar Hatzivelkos na svom je Facebook profilu postavio objavu u kojoj objašnjava što mu se dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doživio je neugodno iskustvo u Orebiću, gdje je na tamošnjoj benzinskoj postaji benzin Eurosuper 95 naplaćen 12,30 kuna umjesto cijene koju je Vlada fiksirala, a to je 11,19 kuna.

Image
promjena utorkom /

Ovo su nove cijene goriva, jedna vrsta osjetno je skuplja

Image
promjena utorkom /

Ovo su nove cijene goriva, jedna vrsta osjetno je skuplja

Oštetili su ga za 50 kuna pa je odlučio sve prijaviti inspekciji - jer ako to rade svakom vozaču onda će se netko i obogatiti radeći nelegalne stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se odlučio žaliti i sve prijaviti inspekciji - nastali su problemi. Od toga da je do inspektorata gotovo nemoguće doći, mailovi ne rade ili da inspektori rade po tri sata tjedno.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Jedna topla ljudska priča o lokalnom baji koji suprotno odluci Vlade RH pljačka ljude, i državnoj administraciji koju plaćamo, a koja mu to svojim neradom i nesposobnošću omogućava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, na Orebiću postoji jedna benzinska pumpa. Jedina, benzinska pumpa "Orebić". Tko je vlasnik, ne znam. Pretpostavljam neki lokalni baja.

I danas ja natankao rezervoar, benzin Eurosuper 95, a cijena - 12.30 kn. Čekaj, kažem sam sebi, zar nije Vlada Republike Hrvatske propisala cijenu od 11.19 kn? Brzo provjerim, i fakat je. Sad, to mi je na rezervoaru razlika od cca 50 kn. Pa pitam ja čovjeka, kakva im je to cijena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne znam ja ništa, to ćete morati pitati gazdu'.

Reko, daj ti meni račun, budem ja vidio što je s tim. Pa rekoh, da prvo pitam inspektorat. Informacije na netu - koma. Zovem broj 012375100. Stalno zauzeto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa iskopam broj lokalnog inspektorata u Splitu. 021407360. Na mobitelu mi piše .Apartman SMILJA, Marušići., ali javlja mi se mlađi ženski glas: .Inspektorat..

Dobro, djevojka je još imala za prožvakati, ali sam kroz mljackanje ipak ispričao problem. I kaže mi djevojka iz inspektorata - čujte tržišna je dežurna u četvrtak od 12-15, pa me tada nazovite da vas spojim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekoh, sorry, ali u četvrtak između 12 i 15 sam negdje u brdima Crne Gore, ne mogu čekati da neki inspektor dođe na dežurstvo tri sata u tjednu. Jel' postoji neki mail na koji se mogu javiti.

- Pa ima mail, ali ne znam koliko se čita...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ok, šaljem ja opis situacije i račun na službeni mail pisarnica.pnsplit@dirh.hrI par minuta kasnije stiže mi "Address not found" povratni mail. Ništa, opet ja na telefon, zovem Apartman SMILJA, pardon, državni inspektorat.

-Znate onaj mail koji ste mi dali ne radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-Ja stvarno ne znam zašto je to tako. Ali možete me nazvati u četvrtak između 12 i 15h.

-Ne brinite, budem ja to poslao medijima, vjerujem da će to oni ipak brže riješiti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo