potaknuti mjerama pooštrene kontrole izbjeglica / U Otočcu na Krki nenajavljeno se sastali predsjednici Hrvatske i Slovenije

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Neformalni sastanak predsjednika dviju susjednih država održan je sukladno dogovoru nakon uspješno organiziranog sastanka procesa Brdo-Brijuni

24.1.2016.
19:11
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović i njezin slovenski kolega Borut Pahor nenajavljeno su se u nedjelju sastali u Otočcu na Krki, gdje su se u razgovoru zauzeli za suradnju država na takozvanoj balkanskoj migracijskoj ruti i dogovorili da će Hrvatska ugostiti idući trilateralni sastanak Austrije, Hrvatske i Slovenije.

Neformalni sastanak predsjednika dviju susjednih država održan je sukladno dogovoru nakon uspješno organiziranog sastanka procesa Brdo-Brijuni u Zagrebu u studenome, priopćeno je iz predsjedničina ureda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj nenajavljeni radni ručak potaknut je, kako prenose slovenski mediji, mjerama pooštrene kontrole izbjeglica koje u zadnje vrijeme primjenjuju pojedine države članice Europske unije.

Prema informaciji iz ureda slovenskog predsjednika, Grabar Kitarović i Pahor zauzeli su se i ovom prilikom za bliske i prijateljske odnose te suradnju država na takozvanoj balkanskoj migracijskoj ruti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom kontekstu dogovoren je novi trilateralni sastanak predsjednika Austrije, Slovenije i Hrvatske koji bi se, prema njihovoj želji, trebao održati što prije, i to u Hrvatskoj.
Posljednji sastanak u tom formatu ugostila je Slovenija prije godinu dana u Logarskoj dolini, blizu austrijske granice.

U nizu tema u okviru hrvatsko-slovenskog prijateljstva te zajedničke suradnje unutar Europske unije i NATO-a, naglasak je stavljen na inicijative i suradnju na prostoru jugoistočne Europe, priopćio je Ured predsjednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo