negoduju stariji građani / U ovom turističkom mjestu pošta ljeti radi samo 2,5 sata i to po najvećoj vrućini: 'Gosti dođu i poljube vrata'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Poštanski ured u razdoblju od 1. srpnja do 31. kolovoza otvoren od ponedjeljka do petka između 12.30 i 15 sati

11.8.2022.
11:57
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Vrboska je mjesto na sjevernoj strani otoka Hvara koje broji nešto više od 550 stanovnika, no zbog svojih ljepota i bogate kulturno-povijesne baštine, tijekom ljeta privlači brojne turiste. No, i stanovnici i turisti susreću se s istim problemom. Jedini poštarski ured u mjestu skratio je radno vrijeme, a što je najgore otvoren je jedino tijekom najvrelijeg dijela dana, javlja Slobodna Dalmacija.

Poštanski ured u razdoblju od 1. srpnja do 31. kolovoza otvoren od ponedjeljka do petka između 12.30 i 15 sati. Zbog toga posebno negoduju stariji građani, koji se prema svim liječničkim preporukama, sunca trebaju kloniti od 10 do 17 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''U našem mjestu momentalno boravi oko 1200 turista, nešto malo manje nego lani. Vidio sam ih toliko puta kako su ''poljubili'' vrata poštanskog ureda, nedostupna im je usluga, a na drugom mjestu nemaju mjenjačnicu. I oni izbjegavaju ove nesnošljive sparine'', kazao je Jure Bogdanić, umirovljenik iz Vrbovske.

''U tom dijelu dana se vrate u svoje smještaje, zavuku negdje u hlad, a mi domaći smo taman ručamo i onda idemo na odmor, nikako pod sunce koje ponekad peče i do 38 stupnjeva. Ali, nama se ovako ruši imidž turističkog odredišta, obezvrjeđuju se napori domaćih ljudi u svim drugom segmentima i postavlja pitanje hoće li nam se ti gosti više vratiti'', dodaje Bogdanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Opasno zanimanje /

Mito i korupcija s poslasticama. Direkt u smjeni s poštarom doznaje kakav odnos imaju sa psima. Bolji od Britanaca

Image
Opasno zanimanje /

Mito i korupcija s poslasticama. Direkt u smjeni s poštarom doznaje kakav odnos imaju sa psima. Bolji od Britanaca

Iz Hrvatske pošte su odgovorili: ''Radna vremena poštanskih ureda prilagođavaju se kontinuitetu korištenja usluga od strane korisnika, ali i drugih procesa koji se vežu uz poslovanje na lokalitetima. To vrijedi za svih 1016 poštanskih ureda “Hrvatske pošte” diljem naše zemlje, uključujući i otoke. Praćenje korištenja od strane korisnika provodi se na mjesečnoj, ali i sezonskoj razini. Što se otoka tiče, činjenica je da se radna vremena u manjim mjestima vežu i uz rad poštanskih ureda koji su u većim sredinama, a time imaju veću frekvenciju.''

Iz HP-ova Ureda za korporativne komunikacije navode da je poštanski ured u Jelsi udaljen pet kilometara od Vrboske, radno vrijeme mu je od 8 do 20 sati radnim danima, te subotom od 8 do 12 sati, a ured u Vrbanju, četiri kilometra od Vrboske, radi od ponedjeljka do petka od 8 do 11 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to, kazali su kako će se pristupiti '' dodatnoj analizi za spomenutu lokaciju''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo