Odmor u prirodi / Želite na godišnjem odmoru iskusiti nešto novo? Zaputite se na Ponyland ranč: 'Lijepo je, djeca uživaju'

Uz ponije na ovom se ranču može vidjeti i oko 40 drugih životinja

15.6.2020.
7:47
VOYO logo

Iako većeg broja turista još nema, turističke atrakcije diljem Hrvatske su spremne. Jedna od njih je i Ponyland u Murskom Središću na kojem atrakcija nisu samo poniji. 

Za obitelj Vinko, ovo je ispočetka bio samo hobi, a kako je rastao broj stanovnika ranča, svoja su vrata otvorili i posjetiteljima među kojima je bio i RTL-ovMatija Mlinarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ranču Ponyland danas živi sedam ponija i jedna posavska kobila. Sve je počelo prije 13 godina kada je Tamara Vinko od roditelja dobila prvog ponija.

Image
CRNA LJEPOTICA /

'Skuplja nego Tesla': 'Nema puno krava poput nje, ona je jedinstvena'

Image
CRNA LJEPOTICA /

'Skuplja nego Tesla': 'Nema puno krava poput nje, ona je jedinstvena'

"Odlučili smo da bi bilo dobro nabaviti još jednog konjića. 
Tako smo došli na ideju da bi bilo dobro da imamo i muškog da imamo mlade i tako se povećavao broj konjića", rekla je Tamara Vinko iz OPG-a Vinko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz ponije na ovom se ranču može vidjeti i oko 40 drugih životinja.

"Ja sam vidjela konje, koze, zekane i magarce i voljela sam ih maziti, uopće se nisam bojala maziti ih", izjavila je Paula iz Male Subotice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz maženje, oni najmlađi uživaju i u jahanju, ali i u hranjenju i igranju s životinjama. Takvim jednodnodnevnim izletom zadovoljni su i roditelji. 

"Lijepo je, ovdje je mir, tišina. Ima različitih životinja, a djeca uživaju. To nam je najvažnije", poručio je Nikola iz Donjeg Međimurja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni patuljaste Minnesota svinje, ni himalajske koze ovdje ne trebaju brinuti za svoj život, jer kao hrana sigurno neće završiti.

"Na našem ranču to što uzgajamo ništa ne ide na stol. I onda kad oboli, ostari, mi ju držimo dok ne umre prirodnom smrću", izjavio je Nenad Vinko, vlasnik Ponylanda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnici Ponylanda zarađuju na ulaznicama, prodaji mladih životinja za kućne ljubimce, ali i na prodaji magarećeg mlijeka. No, tvrde, u ovoj priči novac nije najvažniji. 

"To vam je s financijskog gledišta tako-tako, ali to je ljubav u pitanju. Bez te ljubavi nemaš šanse da bi se ovo moglo održavati i uživati u tome", rekao je Vinko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelj Vinko svoje ponije vodi i na razne manifestacije, pa tako ni ne čudi da ih u Mursko Središće dolaze vidjeti posjetitelji iz cijele Hrvatske.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo