sve je ok! / U Rijeci pokrenuta besplatna aplikacija za online psihološko savjetovanje mladih: 'Tako nešto je od velike pomoći!'

Problem se u sklopu besplatne aplikacije anonimno maila, a stručnjaci odgovaraju za najviše tjedan dana.

13.10.2020.
7:10
VOYO logo

Odrasli, često pritisnuti svojim problemima, lako mogu previdjeti da nisu jedini koji muku muče s gomilom stresova i nedoumica. Ali, ne zaboravite, svaka životna dob nosi svoje brige. S jedinom razlikom da će mladi, što zbog straha, što zbog srama puno teže otvoreno progovoriti o svojim problemima. Kako bi to mogli napraviti anonimno i besplatno, u Rijeci je pokrenuta aplikacija Sve je OK!

More šetača na riječkom Korzu. Koliko je ljudi, toliko je i osobnih problema. Mladi se žale kako im je korona šokantno promijenila društvene navike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
stresno vrijeme /

Svjetski dan mentalnog zdravlja: Psihički poremećaji su u stalnom porastu

Image
stresno vrijeme /

Svjetski dan mentalnog zdravlja: Psihički poremećaji su u stalnom porastu

''Nisu mogli pričati ni s kim, nisu mogli ići van, pa sigurno je to bio problem, pa možda malo depresija je porasla'', rekao je Lovre Stijepić iz Rijeke.

''Neke stvari su neugodne za spominjati roditeljima, to se više onako priča s prijateljima, onako društvo, to su više problemi o izlascima, veze'', kazala je Valentina Novinc.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato je Grad Rijeka pokrenuo besplatnu aplikaciju "Sve je ok" za psihološko online savjetovanje mladih. Oni pak kažu kako je stručna pomoć preskupa, na nju se dugo čeka i donosi stigmu.

''Adresa je, ja ću ponoviti svejeok.hr. Zasad je uključeno šest profesionalaca, šest psihologa. To je namijenjeno za mlade osobe od 15 do 30 godina i nekakva istraživanja i prije dokazala su da je naša fakultetska populacija sklona problemima mentalnog zdravlja“, objasnila je pročelnica gradskog Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Karla Mušković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada se problem anonimno maila, a stručnjaci odgovaraju za najviše tjedan dana. 

''Ok je ne biti ok''

''Mislim da svi nekako očekujemo nešto kad prođemo tu 18. godinu, da će nam biti isplaniran život i onda dođemo u neko stanje zablude di ne znamo više što bi sami sa sobom i počne nas mučiti faks i ispiti i nakupi se jako puno stvari pa mislim da je tako nešto od velike pomoći'', rekla je Martina Matoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve se više priča o važnosti mentalnoga zdravlja

''I kako je ok ne biti ok i to su sve vrlo važne suptilne poruke koje šaljemo i koje mladi čuju tako da očekujem zapravo da će tu bit široka paleta poteškoća i pitanja s kojima će nam se djeca i mladi obratiti'', kazala je Ivona Maričić Kukuljan, psihologinja Udruge Terra Rijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odnos s roditeljima, strah, nasilje, ocjene, sve je to rješivo! Sada još lakše uz riječku aplikaciju sve je ok!

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo