razvijanje pravilnih prehrambenih navika / U riječkim školama pokrenut projekt zdrave prehrane: što se sada jede za školsku marendu, a što će se jesti?

U riječkim osnovnim školama pokrenut je projekt 'Školica zdrave prehrane'. Cilj je potaknuti na razvijanje pravilnih prehrambenih navika među djecom

20.3.2016.
19:10
VOYO logo

U Rijeci je oko osam i pol tisuća osnovnoškolaca, a polovina ih jede školsku marendu. Najčešće vole ono najnezdravije.

U riječkim školama bureku je očito odzvonilo. U vrtićima se ovdje zdravo jede posljednjih 30 godina pa su mališani dio zdravih navika već usvojili

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od troje riječkih petaša ima previše kilograma pa je Grad u svim osnovnim školama pokrenuo projekt zdrave marende. 

"Mi ćemo pokušati iz marendi izbaciti dizana tijesta, znači krafne, kroasane slance, a pokušat ćemo možda ubacit i pokoji kuhani obrok, znači griz ili proso na mlijeku; znači sendvič koji uvijek može ostati, ali da se ubaci u njega list salate, a možemo naravno zadržati pizze zato jer to nije loš obrok, ali da ne bude svaki tjedan nego možda jedanput mjesečno", Sandra Pavičić Žeželj, Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U riječkim školama bureku je očito odzvonilo. U vrtićima se ovdje zdravo jede posljednjih 30 godina pa su mališani dio zdravih navika već usvojili. Sve okuse i prednosti zdrave hrane usvojat će sada i u osnovnoj školi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo