KOMENTAR ZORANA ŠPRAJCA / U Direktu smo sustavno objavljivali podmukle fotomontaže političara, a evo zašto nas nisu otkrili

Tajna našeg podmuklog uspjeha je zapravo u tome što smo izbjegli ono na čemu su pali falsifikatori

23.1.2019.
22:25
VOYO logo

Kurve, kokain i Tomislav Tolušić, zasjenili su sve druge afere i sve druge probleme. Uzbudila se vlast kao nikada do sada, jedna falsificirana fotografija digla je na noge i Vladu i Sigurnosno obavještajnu agenciju i medije. Pokušaj je to destabilizacije vlasti i političkog poretka, grmi jučer i danas Vlada Republike Hrvatske. 

U tom smislu i savjetnik premijera za nacionalnu sigurnost Robert Kopal na RTL-u je danas posvjedočio koliko je ta fotografija kvalitetan falsifikat koji udara u temelje nacionalne sigurnosti.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miroslav Tuđman, bivši šef hrvatskle tajne službe otišao je i korak dalje i dao naslutiti da je tako vrhunska fotomontaža mogla nastati i u radionici neke od inozemnih tajnih službi. Doduše malo je nejasno kako je takav vrhunski uradak pao na cipelama ministra Tolušića, al ajde možemo pretpostaviti da su u KGB-u, Mossadu ili Srpskoj obavještajnoj službi previdjeli taj detalj jer nisu mogli vjerovati da neki ministar još nosi špičoka cipele, ali naši medijski eksperti znaju s kim imaju posla, pa im taj detalj nije promakao čime je eto spašena politička stabilnost Hrvatske države. 

Strogo kontrolirana afera

Usput budi rečeno ministar Tolušić ponekad nosi i zaobljene cipele ali te fotografije ne smijemo pokazati da ne srušimo politički poredak, ugrozimo nacionalnu sigurnost, Vladu i ovu strogo kontroliranu aferu. Evo ti ga na, baš su sad morale izletjeti! 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

(FOTO: PIXSELL)

Ali osim špičoka, koje inače, nisu argument SOA-e kako se krivo prenosi, nego je to samo tvrdnja ministra Tolušića, u ovoj strogo kontroliranoj aferi ima i nekih drugih kontradikcija na koje za sada nismo dobili odgovor. Među ostalima, u cijeloj aferi je nekako nepravedno zapostavljena i simpatična djevojka koja lažnom ministru sjedi u krilu i pridržava mu kokain.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podmukle fotomontaže za diskreditiranje članova Vlade

Po pitanju fotomontaže ministraTomislava Tolušića, odvjetnici kažu da tu nema nikakvog velikog kaznenog dijela, ministar unutarnjih poslova kaže da tu nema ni nikakvog udara na nacionalnu sigurnost. Pa čega onda ima, da se digla tolika graja? Aha, bio je to dosad najpodmukliji pokušaj  diskreditacije članova vlade, kaže premijer Andrej Plenković. Ali nije ni to, kažemo mi. 

Naime, u RTL Direktu smo sustavno objavljivali desetine mnogo podmuklijih fotomontaža upravo s jednom jedinom namjerom da diskreditiramo članove Vlade ali nas očito nikad nisu otkrili pa ćemo sad sami sebe razotkriti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na jednoj fotomontaži smo podmuklo htjeli diskreditirati cijeli državni vrh zbog nesposobnosti da provede nabavku borbenih aviona, što je složit ćete se, za nacionalnu sigurnost mnogo važnije pitanje od toga tko kome sjedi u krilu. 

Koja razlika između naših i Tolušićevih fotomontaža?

Prikazali smo ih kao neozbiljnu dječicu koju je preveslao neki izraleski prekupac aviona. Na drugoj podmukloj fotomontaži opet smo htjeli diskreditirati članove Vlade želeći reći da premijer za ministre može postaviti i dvije pande - Milorad Pupovac i Ivan Vrdoljak ne bi imali ništa protiv sve dok su s pandama i oni na vlasti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali što je razlika između naših fotomontaža i onih Tolušićevih? Naše su napravljene tako vješto, tako uvjerljivo, tako sofisticirano i tako podmuklo da ne samo premijer, nego ni vrhunski SOA-ini forenzičari nisu mogli uočiti razliku. 

Tko bi recimo rekao da na slici koju smo objavili nije troje djece, pogotovo ono prvo lice na njoj koje se raspekmezi čim se netko s njim malo našali.  Ali tajna našeg podmuklog uspjeha  je zapravo u tome što smo izbjegli ono na čemu su pali falsifikatori Tomislava Tolušića, CIA, Mossad, KGB ili Srbi, tko god bio. Cipele. Vidite, sakrili smo cipele na ove dvije pande, a bez cipela čak ni agenti SOA-e ne mogu skužiti jel' su to dva ministra ili dvije pande.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo