makinacije s nekretninama

DORH zatražio skidanje imuniteta Kuščeviću: 'Jedva čekam da konačno iznesem svoju obranu'

Lovro Kuščević pod istragom je zbog makinacija s nekretninama na Braču

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Vijesti.hr/D.Gregoret/ 29.8.2019. u 12:45

U saborsko Mandatno-imunitetnom povjerenstvu danas je stigao zahtjev DORH-a za skidanje imuniteta bivšem ministru, a sada zastupniku HDZ-a Lovri Kuščeviću.

Potvrdio je to za RTL predsjednik Žarko Tušek. Sutra će sazvati sjednicu Mandatno imunitetnog povjerenstva, a zakazati je za ponedjeljak ili utorak s prijedlogom za skidanje imuniteta Lovri Kuščeviću.

Podsjetimo, Kuščević je pod istragom Uskoka zbog makinacija s nekretninama na Braču i prenamjenama zemljišta kojima je, kako su otkrili mediji, povećavao vrijednost dok je bio načelnik općine Nerežišća. Policija mu je nedavno pretresla i kuću na Braču, a zbog afere podnio je i ostavku na dužnost ministra uprave te političkog tajnika HDZ-a. 

"Nema nikakvog razloga da imam drugačiji tretman nego svi drugi građani Republike Hrvatske, nemam se namjeru skrivati iza imuniteta i nemam apsolutno ništa protiv da mi se skine saborski imunitet. Dapače, jedva čekam priliku da konačno iznesem svoju obranu i dokažem neosnovanost optužbi koje mi se stavljaju na teret", rekao je Kuščević za Jutarnji list

Pokretanje pravnog postupka protiv Kuščevića nije moguće dok god ga štiti saborski imunitet. 

Podsjetimo, Kuščević je izgradio kuću u Nerežišćima na Braču, ali je 11 godina nije upisao u katastar, nego se vodila kao pašnjak. 

Upravo se čita

Image
brodovi povezuju ljude

FOTO Hrvoje i njegova družina svaki su dan čekali brod Jadrolinije. A onda ih je kapetanov poziv ostavio bez daha

U vrijeme dok je 2010. godine obnašao dužnost načelnika Općine Nerežišća, kupio je poslovni prostor u Supetru po cijeni koja je bila za oko pola milijuna kuna niža od cijene po kojoj ga je to trgovačko društvo kupilo. Isti poslovni prostor, ali po znatno višoj cijeni od one po kojoj ga je kupio, prodao je trećoj osobi, hotelima, zaradivši pri tome 1,2 milijuna kuna.

Posljednja afera vezana za Kuščevićevu operaciju prodaje zemljišta uključivala je offshore kompaniju na Vidovoj Gori. Offshore tvrtke i s njima povezane osobe su još 2009. od mještana Nerežišća počele jeftino otkupljivati poljoprivredne parcele na Vidovoj gori. Te parcele kupljene za nekoliko eura po kvadratu danas vrijede barem deset puta više.

Vijesti.hr/D.Gregoret/ 29.8.2019. u 12:45

Više s weba

Pročitajte još

Image
plaža šunj

Dubrovački nudisti na mukama, kupači u badićima im uzurpirali plažu: 'Što bi bilo da se skinem gol?'

Više s weba