'MISTERIOZAN ODLAZAK' / U SDP-u i Mostu iznenađeni ostavkom Marića: 'Trčao je brže nego što trče drugi ministri'

Lalovac drži da je Marić podnio ostavku zbog zamora, jer je to posao koji iscrpljuje

6.7.2022.
12:55
VOYO logo

Ostavka ministar financija Zdravka Marića iznenadila je u srijedu saborske zastupnike Borisa Lalovca (SDP) i Zvonimira Troskota (Most), dok je za Stephena Nikolu Bartulicu (Domovinski pokret) to loš znak koji ne ulijeva povjerenje.

"Iznenadio me i šokirao ovako misteriozan odlazak ministra Marića", izjavio je u Saboru Lalovac, koji ocjenjuje da je Marić radio dobar posao, bio najbolji ministar u Vladi Andreja Plenkovića i iza sebe ima rezultate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lalovac: Ministar financija ne može cijelo vrijeme vući Vladu

"Trčao je brže nego što trče drugi ministri, a kada ministar financija trči brže od drugih ministara ne može on cijelo vrijeme vući Vladu, moraju i drugi raditi reforme i dati obol proračunu i stabilnosti javnih financija", kazao je.

Lalovac drži da je Marić podnio ostavku zbog zamora, jer je to posao koji iscrpljuje. Pritisak na ministra financija uvijek je snažan, kod proračuna, odluka oko povećanja plaća i dr, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Objašnjenje vrlo čudnog tajminga /

Kosor za RTL.hr o razlozima Marića, te o nasljedniku: 'Još se nije ogradio od Kolindinog obećanja 8000€ plaće'

Image
Objašnjenje vrlo čudnog tajminga /

Kosor za RTL.hr o razlozima Marića, te o nasljedniku: 'Još se nije ogradio od Kolindinog obećanja 8000€ plaće'

"Vjerojatni odlazi na neku bolju poziciju, ne možete imati ministra financija s plaćom od 18 ili 19 tisuća kuna, a imate viceguvrenere s 50 tisuća ili pojedine pomoćnike u Europskom parlamentu s 40 tisuća. Tako ne možete nikoga motivirati da dugoročno ostane, možda se ide financijski realizirati na tržištu", rekao je Lalovac.

Za novog ministra drži da neće moći preskočiti Marićevu "visoko postavljenu ljestvicu” i upozorava na izradu rebalansa proračuna i moguću recesiju iduće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Troskot: Polako se napušta Plenkovićev brod izbušen korupcijskim aferama

Odlazak Marića iznenadio je i Zvonimira Troskota „obzirom na popularnost koju je uživao u zadnje vrijeme, a pogotovo zato što se nalazimo u jeku krize, visoke inflacije, rasta cijena, možda čak i usporavanja gospodarskih aktivnosti nakon ljetne sezone”.

"To nam je pokazatelj da se polako napušta brod gospodina Plenkovića, koji je izbušen korupcijskim aferama", dodao je Troskot.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upozorivši na vrlo tešku ekonomsku situaciju koja nas čeka na jesen, ocijenio je kako se Marić možda ne želi naći u tome. "Činjenica je da inflacije i dalje raste, što je i njegova suodgovornost", rekao je.

Za novog ministar smatra da vjerojatno neće mijenjati službenu politiku, a nada se da će se snaći u ozbiljnoj situaciji u kojoj je Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bartulica: Loš znak je kada ključni ministri odlaze

Stephen Nikola Bartulica ističe da je uvijek loš znak kada ključni ministri odlaze iz Vlade, a on ne zna točno koji su razlozi tome.

"Želim mu sve najbolje, no ovo Plenkoviću stvara problem i ne ulijeva povjerenje" kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odlazi na pola mandata, kada su gospodarski pokazatelji još relativno dobri, no mislim da dolazi puno teže vrijeme pa je možda htio izbjeći to stanje i odgovornost koju to nosi", kaže Bartulica.

Smatra da je Marić imao puno propusta u radu istaknuvši da ga je upozoravao na promjene uvjeta na tržištima, zbog čega će Hrvatskoj biti puno skuplje zaduživanje, ali Marić ga nije poslušao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Bartulica drži da Hrvatsku čeka jako teško vrijeme, recesija je na vidiku pa će novi ministar imati težak zadatak.

"Dojam je da HDZ i dalje ima problem s nasljeđem socijalizma i zastaje s ekonomskim idejama, nemaju hrabrosti reći da je udio države u Hrvatskoj previsok tako da ne očekujemo ništa posebno od novog ministra", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo