prijevremena mirovina / U splitskoj gradskoj firmi vratili istu djelatnicu na posao, nakon što su joj dali 100 000 kuna otpremnine

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Zbog ušteda se i drugim djelatnicima smanjuje plaća, dodao je direktor

14.1.2022.
17:23
Dubravka Petric/PIXSELL
VOYO logo

U Splitskoj obali su koncem godine isplatili radnici otpremninu da bi otišla u prijevremenu mirovinu, a potom su je vratili na isto radno mjesto na pola radnog vremena. 

Novi direktor Marijan Ciprijan ne vidi ništa sporno u tome, dapače, u tome vidi uštedu, piše Dalmatinski portal. Djelatnica je imala preko 20.000 kuna bruto plaću, sada ima oko 10.000 i s otpremninom od 100.000 kuna, kaže, su u naredne četiri godine uštedjeli 500.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Suglasnost gradonačelnika nisam pitao, upoznat je Nadzorni odbor, naša namjera je bila isključivo ušteda'', rekao je Ciprijan.

Image
U mirovinu, a opet ga plaćaju /

'Puljkov šef gradske tvrtke' poslao pomoćnika ravnatelja u mirovinu uz otpremninu, a onda ga angažirao kao vanjskog

Zbog ušteda se i drugim djelatnicima smanjuje plaća, dodao je. Splitska obala u problemu je, podsjetimo, jer ne smije više naplaćivati privez brodova na Zapadnoj obali, a to je bio najveći izvor prihoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, ovakvu otpremninu ne predviđa pravilnik. Prema unutarnjem aktu dobila bi, otprilike 50.000 kuna i bez povratka na posao. Odnosno, tri neto plaće i jednu dodatnu. Ciprijan se pozvao na Zakon o radu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo