porast putnika / U splitskoj zračnoj luci danas se očekuje milijunti putnik

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Danas slijeće i polijeće 105 zrakoplova s ukupno 28 tisuća putnika, a u nedjelju 95 zrakoplova s 21 tisućom putnika

30.6.2018.
14:41
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

U splitskoj zračnoj luci danas se očekuje milijunti putnik, u kolovozu očekuju sljedećeg, a prvi put ove godine bi promet mogao premašiti tri milijuna putnika, pa će dolazak trimilijuntog prigodno i obilježiti, kažu u Zračnoj luci.

U splitskoj Zračnoj luci danas slijeće i polijeće 105 zrakoplova s ukupno 28 tisuća putnika, a u nedjelju 95 zrakoplova s 21 tisućom putnika, doznaje se od voditelja Službe prihvata i otpreme Mate Melvana.

Danas će njome proći milijunti putnik, što se neće posebno obilježiti s obzirom da sljedećeg milijuntog putnika očekuju već početkom kolovoza. "Ove smo godine odlučili da ćemo obilježiti ono što je najznačajnije za nas, a to je da prvi put očekujemo tri milijuna putnika. Mi smo prije dvije godine prvi put prešli dva milijuna, a ove godine prelazimo tri, pa ćemo tada to obilježiti kao nama bitan događaj. Danas nam je milijunti putnik u luci, a kada to uspoređujemo s istim razdobljem prošle godine, u porastu smo 15,7 posto", kazao je Melvan.

Ovoga su vikenda gužve i u Trajektnoj luci Split, kroz koju je od jučer prošlo 65 tisuća putnika, od čega 40 tisuća danas. Trajekti su prevezli deset tisuća vozila na otoke i s njih, dok će četiri kruzera sa zastavama Italije i Bahama u grad podno Marjana dovesti pet tisuća turista. Osim velikih kruzera u splitsku će luku uploviti i 90 minikruzera domaćih brodara na kojima će u ukrcaju i iskrcaju biti 5000 putnika u tranzitu.

Rukovoditelj Lučkog operativnog centra Vicko Vrgoč je Hini kazao da najviše interesa putnika i dalje ima za otoke Brač, Hvar (Starigrad) i Korčulu (Vela Luku). U trajektnom prometu za ova dva dana bilježe 37 polazaka, te 11 polazaka u plovidbi katamarana.
"Danas nam je cijeli dan gužva na prilazu luci, odnosno u Zvonimirovoj ulici... Imali smo i dva izvanredna polaska prema Supetru na Braču, a ostalo nam je i tridesetak vozila za Vela Luku na Korčuli, te oko dvadesetak za Starigrad, ali i to će tijekom dana krenuti prema svom polazištu", izjavio je za Hinu Vrgoč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo