Radovi na obnovi / U srednjoj školi nema grijanja i učenici su očajni: 'Sjedimo na hladnim stolicama s otvorenim prozorima'

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Kao sredstva grijanja koristimo plahte i navlake, navode učenici

26.10.2020.
16:00
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

Učenici Srednje medicinske škole Slavonski Brod tvrde da u njihovoj školi nema grijanja. Kako navode, sjede na hladnim stolicama uz otvorene prozore zbog prozračivanja učionice.

Njihov mail prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mi smo učenici iz Srednje medicinske škole u Slavonskom Brodu koja već tjednima nema grijanje, unatoč hladnim jutrima kada je temperatura 3-4 stupnja, sjedimo na hladnim stolicama s otvorenim prozorima jer se učionica mora zračiti zbog epidemioloških mjera.

Kao sredstva grijanja koristimo plahte i navlake u kabinetima za zdravstvenu njegu i tako jedva čekamo 11-12 sati da izađemo van na Sunce jer je tad vanjska temperatura veća od one u školi. Kao odgovor na pitanje zašto u školi nema grijanja dobili smo informaciju da su u tijeku radovi te da će grijanje najvjerojatnije kasniti do 12. mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj apsurd trpimo iako smo platili povećane troškove školovanja u iznosu od 200 kn, a od tog novca što smo ga dali mi ništa ne dobivamo zauzvrat, pa tako ni grijanje.

Na nekim učionicama trenutno nema ni prozora jer je u tijeku obnova fasade škole ali se na svu sreću u njima ne održava nastava. Medicinska škola u Vinkovcima je zbog nedostatka grijanja prešla na online nastavu dok se mi još uvijek smrzavamo u ovim nemogućim uvjetima, čak nam nije teško nositi ni maske jer nam one griju zrak koji udišemo'', napisali su učenici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
rektor se žali /

Muzička akademija prokišnjava, pada fasada: 'Nemamo još 100 milijuna kuna za održavanje!'

Image
rektor se žali /

Muzička akademija prokišnjava, pada fasada: 'Nemamo još 100 milijuna kuna za održavanje!'

Prema vremenskoj prognozi

Da grijanja nema potvrdila nam je i ravnateljica škole.

''Od sutra prema mom saznanju Grad je dao suglasnost za prekop tog dijela ulice kojeg trebaju prekopati da bi mogli provući plin do škole. Sutra bi trebali krenuti s radovima. Mi smo učenike prema vremenskoj prognozi danas i sutra kad je nekih 20 stupnjeva, ostavili u školi. Od srijede idu svakako online'', rekla je Jelena Jelinić-Bošnjak, ravnateljica Srednje medicinske škole u Slavonskom Brodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Pretpostavljam da bismo se mogli vratiti u školske klupe u sljedeću srijedu'', dodaje ravnateljica.

Dva razreda iz ove škole su u samoizolaciji, te ravnateljica napominje kako će to spojiti i s ostalim razredima, koji će onda također imati nastavu na daljinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnateljici nije jasno

''Imali smo vijeće roditelja prije dva tjedna. Niti jedan roditelj nije uputio niti jednu žalbu. Iz tog razloga sam iznenađena što je to išlo tih putem, a ne da se prvo obrati razredniku, pedagogu ili ravnatelju'', kazala je Jelenić-Bošnjak.

Cijelo vrijeme dok se u školi postavljala stolarija, opisuje ravnateljica, svaki dan su učenici mijenjali učionicu. Tvrdi kako niti u jednom trenutku učenici nisu sjedili u prostoriji u kojoj nema prozora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ne vidim iz kojeg razloga su se pokrivali dekicama i plahtama'', rekla je ravnateljica.

Nešto je zapelo

Županija je zahtjev za grijanjem poslala još u srpnju, no prema navodima ravnateljice, nešto je bilo zapelo i papiri su bili gotovi u petak, a u petak je Grad dao suglasnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Čekalo se da Slavonski Brod dobije sve te suglasnosti da bi se mogao kopati taj dio ulice'', objašnjava ravnateljica. 

Riječ je o strukovnoj školi u kojoj učenici često obavljaju i šestosatnu praksu u bolnici, a u školi su oko dva sata na teorijskoj nastavi. I ravnateljica se slaže da bi bilo dobro da je energetska obnova krenula ranije, ali tvrdi da škola nije mogla utjecati na potpisivanje ugovora. Svi radovi bi trebali biti gotovi do prosinca. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo