SVE SE NEMA / U Vatikanskoj banci šestorica drže milijune: među njima i kardinal Bozanić

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Šestorica članova odbora imala su u Vatikanskoj banci 2014. deponirano 2,3 milijuna eura, što je godinu kasnije poraslo na 3,2 milijuna, da bi lani doseglo iznos od 3,4 milijuna eura

24.7.2017.
8:10
Zarko Basic/PIXSELL
VOYO logo

Prema godišnjem izvještaju Vatikanske banke, potkraj 2016. šestorica članova odbora Instituta za religijske poslove (IOR), kako glasi službeno ime Vatikanske banke, među kojima je i kardinal Josip Bozanić, imali su u toj instituciji deponirano ukupno oko 25 milijuna kuna, no pritom se ne precizira kolika je pojedinačna vrijednost depozita nadzornika, piše tportal.

Stotinjak zaposlenika banke ima vrhovno nadzorno tijelo u Kardinalskom odboru, koji čini pet članova te predsjednik. Članovi odbora imaju petogodišnje mandate i može ih se ponovo imenovati. Zagrebački kardinal Josip Bozanić od 2014. postao je jedan od članova odbora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se navodi u godišnjim izvještajima Vatikanske banke, šestorica članova odbora imala su u Vatikanskoj banci 2014. deponirano 2,3 milijuna eura, što je godinu kasnije poraslo na 3,2 milijuna, da bi lani doseglo iznos od 3,4 milijuna eura.

Ipak, tportal od Instituta za religijske poslove nije dobio odgovore na pitanja o kakvom je depozitu kardinalske komisije riječ. Na Kaptolu su tportalu rekli da se ne miješaju u poslove Vatikanske banke te su ih uputili na njihovu adresu, no neslužbeno su potvrdili da nije riječ o privatnom novcu nadbiskupa zagrebačkog, kardinala Josipa Bozanića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo