Ministrica Žalac na otvaranju / U Vukovaru otvoren najmoderniji bazenski kompleks u Hrvatskoj, vrijedan 62 milijuna kuna

Image
Foto: vukovar.hr

'Ovo dvoransko plivalište uz koje se nalaze i bazeni na otvorenom, izgrađeno je za sve Vukovarce', kazao je na otvaranju gradonačelnik Ivan Penava

28.2.2017.
16:30
vukovar.hr
VOYO logo

Stanovnici Vukovara dobili su najmoderniji bazenski kompleks u Hrvatskoj, u čiju je izgradnju Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara uložio 62 milijuna kuna, a Fondom će nastaviti i sufinacirati buduće troškove bazena. 

Otvarajući u utorak bazenski kompleks, izaslanica predsjednika Vlade, ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac rekla je kako je veseli što Vukovar dobiva jedan takav iznimno vrijedan objekat koji bi  trebao pozitivno utjecati i na razvoj grada, kroz zapošljavanja i korištenja infrastrukture koju nudi bazeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava podsjetio je da je novi kompleks vukovarskih bazena izgrađen na istoj lokaciji gdje se od 60-ih godina prošlog stoljeća nalazio vukovarski bazen, kasnije teško devastiran u velikosrpskoj agresiji 1991. godine.

"Ovo dvoransko plivalište uz koje se nalaze i bazeni na otvorenom, izgrađeno je za sve Vukovarce. Stoga vas pozivam da zajednički skrbimo o ovom objektu kako bi nam svima dugo bio na korist", poručio je Penava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara Ljiljana Blaževac rekla je kako je objekt vukovarskog plivališta, da bi zadovoljio i natjecateljske kriterije uz dimenzije samoga bazena morao zadovoljiti i čitavi niz drugih kriterija.

"Veliku ulogu u tome imao je i Tomislav Karlo, hrvatski plivač i tajnik Hrvatskog plivačkog saveza koji je svojim velikim znanjem i iskustvom pridonio da vukovarski bazen ima u Hrvatskoj trenutačno najbolji status u certificiranoj opremi za održavanje natjecanja", navela je Blažević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je kako će Fond sa 3,5 milijuna kuna godišnje sufinancirati troškove održavanja bazenskog kompleksa, a koji se procjenjuju na oko 4,5 milijuna kuna.

Plivalište se sastoji od dvoranskog plivališta 50 puta 25 puta 2 metra, čija vrijednost radova iznosi oko 50 milijuna kuna te od vanjskih bazena (dva bazena, tobogan, sunčalište) čija je vrijednost radova oko 10 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministrica regionalnog razvija i fodnova EU Gabrijela Žalac prije svečanosti otvorenja bazena susrela se s gradonačelnikom Penavom s kojim je u njegovom uredu razgovarala o projektima obnove i razvoja grada Vukovara.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo