GRAĐANI PODRŽAVAJU ODLUKU / U Vukovaru su na poskupljenje struje odlučili odgovoriti redukcijom javne rasvjete: 'Uštedit ćemo. Koliko? O tom potom'

Gradska uprava pitala je građane - žele li povećanje komunalne naknade ili smanjenje broja upaljenih tijela javne rasvjete. Odgovor u ionako siromašnom gradu bio je jasan

10.4.2022.
8:30
VOYO logo

Javna rasvjeta u središtu Vukovara radi, no na nekim drugim lokacijama - ne radi. U gradskoj upravi kažu da se na enormno povećanje cijene električne energije moralo reagirati. 

"Sjetim se ministra Ćorića kako nas je uvjeravao da to neće biti 30-40 posto. Znači 450 posto su veće cijene. Poništili smo tu javnu nabavu, ići ćemo na nekakve rezervne varijante, nastaviti u svakom slučaju, da ne bi širili paniku, odgovorno se ponašat", kazao je Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 5400 javnih rasvjetnih tijela ugašeno je 2200, a znatna se ušteda očekuje i zamjenom starih rasvjetnih tijela novom led rasvjetom. Uvjeravaju – pazi se i na sigurnost građana.

Image
PROBLEMI NA TRAFOSTANICI /

Dio Splita završio mraku: Nije bilo javne rasvjete, nisu radili semafori, a KBC Split radio je uz pomoć agregata

Image
PROBLEMI NA TRAFOSTANICI /

Dio Splita završio mraku: Nije bilo javne rasvjete, nisu radili semafori, a KBC Split radio je uz pomoć agregata

"Negdje imamo situacija gdje smo morali reagirati nakon gašenja, gdje je došlo i do nesigurnosti u prometu i samog vandalizma, tako da smo na nekim lokacijama to revidirali", kazao je Dražen Čulig, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani, u nizu poskupljenja suočeni s izborom - plaćati veću komunalnu naknadu ili prolaziti manje osvijetljenim gradom, podržavaju odluku.

"Mislim da je odluka na mjestu", kazao je Vukovarac Jurica Sučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uštedit ćemo. Koliko ćemo uštedit o tom potom, al u svakom slučaju malo to previše ipak i svijetli. Znači, nije uvijek Božić", kazala je Vukovarka Vukosava Suvić.

"Živim s 800 kuna nacionalne mirovine. Ne smijem više upaliti ni radio, ne smijem više ništa ni slušati jer to je katastrofa", kazala je Vukovarka Evica Šibalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok gradska uprava nastoji odgovoriti na izazove današnjeg vremena, a dio Vukovaraca više od redukcije javne rasvjete muče nerasvijetljena pitanja ratne prošlosti i tama životne stvarnosti, mladost okrenuta budućnosti uvijek gleda svjetlu stranu života. 

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo