GRAĐANI PODRŽAVAJU ODLUKU

U Vukovaru su na poskupljenje struje odlučili odgovoriti redukcijom javne rasvjete: 'Uštedit ćemo. Koliko? O ...

Gradska uprava pitala je građane - žele li povećanje komunalne naknade ili smanjenje broja upaljenih tijela javne rasvjete. Odgovor u ionako siromašnom gradu bio je jasan

Bojan Uranjek/ 10.4.2022. u 8:30

Javna rasvjeta u središtu Vukovara radi, no na nekim drugim lokacijama - ne radi. U gradskoj upravi kažu da se na enormno povećanje cijene električne energije moralo reagirati. 

"Sjetim se ministra Ćorića kako nas je uvjeravao da to neće biti 30-40 posto. Znači 450 posto su veće cijene. Poništili smo tu javnu nabavu, ići ćemo na nekakve rezervne varijante, nastaviti u svakom slučaju, da ne bi širili paniku, odgovorno se ponašat", kazao je Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara.

Od 5400 javnih rasvjetnih tijela ugašeno je 2200, a znatna se ušteda očekuje i zamjenom starih rasvjetnih tijela novom led rasvjetom. Uvjeravaju – pazi se i na sigurnost građana.

Image
PROBLEMI NA TRAFOSTANICI

Dio Splita završio mraku: Nije bilo javne rasvjete, nisu radili semafori, a KBC Split radio je uz pomoć agregata

Image
PROBLEMI NA TRAFOSTANICI

Dio Splita završio mraku: Nije bilo javne rasvjete, nisu radili semafori, a KBC Split radio je uz pomoć agregata

"Negdje imamo situacija gdje smo morali reagirati nakon gašenja, gdje je došlo i do nesigurnosti u prometu i samog vandalizma, tako da smo na nekim lokacijama to revidirali", kazao je Dražen Čulig, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo.

Građani, u nizu poskupljenja suočeni s izborom - plaćati veću komunalnu naknadu ili prolaziti manje osvijetljenim gradom, podržavaju odluku.

"Mislim da je odluka na mjestu", kazao je Vukovarac Jurica Sučić.

Upravo se čita

Image
'zdravstvo se raspada'

Vidović Krišto proziva Plenkovića: 'Hitna je diskutirala s Matijanićem, a Jandrokovića su vozili na snimanje pluća'

"Uštedit ćemo. Koliko ćemo uštedit o tom potom, al u svakom slučaju malo to previše ipak i svijetli. Znači, nije uvijek Božić", kazala je Vukovarka Vukosava Suvić.

"Živim s 800 kuna nacionalne mirovine. Ne smijem više upaliti ni radio, ne smijem više ništa ni slušati jer to je katastrofa", kazala je Vukovarka Evica Šibalić.

I dok gradska uprava nastoji odgovoriti na izazove današnjeg vremena, a dio Vukovaraca više od redukcije javne rasvjete muče nerasvijetljena pitanja ratne prošlosti i tama životne stvarnosti, mladost okrenuta budućnosti uvijek gleda svjetlu stranu života. 

Bojan Uranjek/ 10.4.2022. u 8:30

Više s weba

Pročitajte još

Image
bio i u jasenovcu

Skandalozno: Vučićev čovjek došao u Hrvatsku na odmor pa na Oliverovom grobu ostavio Miloševićevu knjigu!

Više s weba