udruga projekt sreća / U Zagrebu humanitarni šahovski turnir za djecu. Zaigrali ministri i bivši predsjednik. Okušali se pjevači, veslači...

'Kupujemo lijekove za djecu, imamo jako puno djece koja nisu iz Zagreba, a nažalost moraju se liječiti u Zagrebu. Mi djecu ne biramo', kazala je Iva Roglić

24.4.2022.
20:00
VOYO logo

Humanitarni šahovski turnir u Zagrebu privukao je poznate iz svijeta glazbe, medija, politike i diplomacije. Među njima i ministri Ćorić i Malenica, kao i bivši predsjednik Josipović. Osim popularizacije ove igre, cilj je prikupiti novac za pomoć udruzi koja pomaže djeci diljem Hrvatske.

Koncentracija na nivou, vuku se samo mudri potezi, a vrijeme curi - 10 minuta za jednu partiju i tako u krug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu velemajstori, ali su igrajući šah pokazali veliko srce.

„Mislio sam da će svi biti pasivni kao ja kad ono profi šahisti tako da ajde prvo kolo sam prošao, već sam prošao svoje snove“, poručio je Mladen Bodalec, pjevač Prljavog kazališta.

Natjecateljskog duha, očekivano, najviše među sportašima, ali fair playa je bilo i kada se gubilo. Snage su odmjerili veslač i odvjetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
novi ekosustav /

Inovativna akcija pošumljavanja: Sjemenke stabala u nepristupačna područja Grubišnog Polja stižu dronovima

Image
novi ekosustav /

Inovativna akcija pošumljavanja: Sjemenke stabala u nepristupačna područja Grubišnog Polja stižu dronovima

„Sretan sam malo kaj sam dobio, ali jako lijepo igra Damir, prema tome, svaka čast“, kazao je Saša Pavličić Bekić, odvjetnik.

„Trema je odradila svoje, bio je spori početak, nisam se koncentrirao na prave stvari, rano sam ostao bez kraljice“, rekao je Damir Martin, veslač.

Koliko su dobre poteze imali do sada otkrili su nam i ministri-šahisti. Ćoriću koji je na odlasku iz Vlade šah je, kaže, ljubav iz školskih klupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Kako kaže, prvi mačići se bacaju u vodu, to ništa ne znači u šahu. Nije mi zadnja partija, još ću tri sigurno“, izjavio je Tomislav Ćorić (HDZ), ministar gospodarstva i održivog razvoja.

„Evo, prvo kolo pobjeda. Dobro sam sada, sad ćemo vidjeti kakav će biti nastavak“, poručio je Ivan Malenica (HDZ), ministar pravosuđa i uprave.

Svi su se oni okupili na humanitarnom turniru za najmlađe oko kojih skrbi udruga Projekt Sreća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Kupujemo lijekove za djecu, imamo jako puno djece koja nisu iz Zagreba, a nažalost moraju se liječiti u Zagrebu. Mi djecu ne biramo, izaberu nas roditelji i mi smo tu da im pomognemo“, kazala je Iva Roglić, predsjednica udruge Projekt Sreća.

Uz humani karakter, popularizacija šaha.

„Šah može biti itekako cool i sexy, mogu ga igrati, mladi i parovi. Želimo promovirati da šah može biti ravnopravan i da možemo igrati jako puno muškaraca i žena, nije samo muškarce“, poručuje Alojzije Janković, šahovski velemajstor i organizator humanitarnog turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Ja sam ovdje da dignem statistiku na žensku stranu. Potičem sve žene da se odvaže i da se ne boje jer je to jedna zabavna igra i samo neka krenu i igraju što više“, kazala je Iva Babić, glumica.

Među ljubiteljima šahovskih figura i bivši predsjednik. Analizirao je i igru protivnika,  među njima i RTL-ova Tomislava Jelinčića.

„Obično ga igram kad sam dosta umoran pa onda s kompjutera malo preko interneta i tako“, poručio je Ivo Josipović, bivši predsjednik Republike Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministri nisu stigli ni do polufinala, ali na ovom turniru pobjeda ionako nije bila najbitnija već samo dobra djela.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo