SAMO POSAO / U Zagrebu je održan prvi speed dating u kojem ljubavi nije bilo ni traga: provjerite o čemu se radilo

U Zagrebu se danas išlo na date i to brzi date. Održan je prvi speed dating, u kojem ipak ljubavi ni traga - samo posao i biznis. Više od 50 mladih koji su trenutačno nezaposleni imalo je priliku razgovarati s poslodavcima i nakon toga u samo pet minuta dobiti povratne informacije. Što trebaju popraviti i smiješi li se nekom od njih posao?

26.2.2016.
19:15
VOYO logo

Zvono je bilo znak da deset minuta za razgovor s poslodavcima počinje. Tu priliku na speed datingu dobilo je 50 nezaposlenih. Vremena je malo pa se treba predstaviti u najboljem svjetlu.

Nakon razgovora, za samo pet minuta mladi dobiju povratne informacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kanditatkinja koja je sad bila u razgovoru je previše skromna. Imala je petogodišnje iskustvo. Imala je zbilja što reći, a to je opisala vrlo kratko", rekla nam je Renata TakačPejnović.

Prije ovog speed datinga trajala je trotjedna radionica za usavršavanje i dobivanje posla. Sudjelovalo je 120 mladih, od kojih je 45 posto nakon nje dobilo posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rea je jedna od onih koja je bila na radionicama za zapošljavanje koje financira Europska unija i baš danas je dobila posao.

"Stvarno mi je bilo poučno i plodonosno na kraju krajeva, jer sam nakon tih trotjednih radionica i našla posao kao suradnik na pisanju Europskih projekata", otkriva Rea Rančić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No cjelokupna hrvatska slika daleko je od sjajne. Prema podacima Zavoda za zapošljavanje iz siječnja nezaposleno je 88 tisuća mladih.

Nakon brzih susreta, netko od ovih mladih ljudi sigurno više neće biti na burzi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo