NAJBOLJI HRVATSKI UČENICI / U Zagrebu održana svečana dodjela Oskara znanja za 209 slavljenika

Pored 209 slavljenika, 203 učenice i učenika, te šest zborova, svečanosti su nazočili nastavnici i mentori te veliki broj roditelja, pa je predvorje Nacionalne i sveučilišne knjižnice bilo posve ispunjeno

30.6.2015.
13:14
VOYO logo

ZAGREB - Svečana dodjela Oskara znanja za učenike osnovnih i srednjih škola koji su osvojili prva mjesta na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju, održana je danas u Zagrebu u nazočnosti predstavnika državnih vlasti i vodećih kulturnih i obrazovnih tijela i ustanova u Hrvatskoj.

Image
DAROVALA IM 3D PISAČ /

Predsjednica primila djecu koja su spasila dodjelu 'Oskara znanja'

Image
DAROVALA IM 3D PISAČ /

Predsjednica primila djecu koja su spasila dodjelu 'Oskara znanja'

Pored 209 slavljenika, 203 učenice i učenika, te šest zborova, svečanosti su nazočili nastavnici i mentori te veliki broj roditelja, pa je predvorje Nacionalne i sveučilišne knjižnice bilo posve ispunjeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvanici su istaknuli da je znanje najveća snaga, da su to znanje učenici usvojili zahvaljujući svojim zalaganjem, uz pomoć njihovih nastavnika i roditelja.

Održani Oskar znanja je dokaz da se njihovo znanje ipak cijeni da su ovi učenici budućnost Hrvatske i da se na njima ne smije štedjeti, kazao je predsjednik Nacionalnoga vijeća učenika Republike Hrvatske Karlo Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Oskar znanja

Anto Magzan/PIXSELL

Ono što imamo dobro moramo jače promovirati, a to je vaše znanje, kazao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar. Ono je dokaz da Hrvatska ima budućnost u koju uopće ne sumnjam, dodao je ministar Mornar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je nagrada ne samo učenicima nego i roditeljima i nastavnicima, ali dok se ne vrati dostojanstvo nastavnicima, nećemo imati dobro obrazovanje, kazao je predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Zvonko Kusić.

On je istaknuo pozitivnu ulogu medija u očuvanja Oskara znanja, iako, po njemu, mediji znaju često isticati negativne društvene pojave. Ni drugi govornici nisu mimoišli aferu s početka lipnja, kad je javljeno da je Agencija za odgoj i obrazovanje zbog nedostatka novaca ukinula manifestaciju Oskar znanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Oskar znanja

Anto Magzan/PIXSELL

Skupina učenika pokrenula je peticiju u kojoj se kaže kako Agencija nema "samo 170.000 kn za najbolje učenike, dok su se milijuni kuna trošili za razne nepotrebne stavke!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mediji su popratili peticiju tekstovima u kojima su oštro napali Agenciju, koja je promijenila odluku o neodržavanju Oskara znanja.

Ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković-Pečenković kazala je da je iznimnim naporima ljudi u Agenciji ipak sve pozitivno riješeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodjela Oskara znanja za učenike i studente glazbenih i plesnih škola i muzičkih akademija, koji su osvojili prve nagrade i prva mjesta na državnim natjecanjima glazbe i plesa, održat će se sutra u atriju Palače Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo