APSURDNA ODLUKA / U Zagrebu postoji Dom zdravlja MUP-a. No, policajci na sistematske idu privatniku, a država to plaća više od 6 milijuna kn

Image
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Iz MUP-a tvrde da Dom zdravlja MUP-a uz sve poslove koje imaju nije mogao obavljati i sistematske preglede

26.1.2021.
10:24
Marin Tironi/PIXSELL
VOYO logo

Sistematske preglede za stotine policajaca i službenika, za područje Središnje Hrvatske, obavljaju privatna poliklinika Medirad i ustanova Medirad Primum, na temelju dvogodišnjeg okvirnog sporazuma vrijednog 6,3 milijuna kuna, piše Net.hr

Ministarstvo unutarnjih poslova je taj posao dao privatniku, iako usred Zagreba postoji Dom zdravlja MUP-a. No, njemu je nadležno Ministarstvo zdravstva, a ne MUP, a iz samog MUP-a tvrde kako taj Dom zdravlja ne može, uz sav posao koji već ima, obavljati i sistematske preglede prema odredbama Pravilnika i Kolektivnog ugovora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Propisana obveza sistematskih pregleda

A oni kažu da je propisana  obveza poslodavca svake tri godine upućivati na sistematski pregled službenike i namještenike do 50 godina starosti, a svake dvije godine na sistematski pregled zaposlenike iznad 50 godina starosti, a propisana je i specifikacija zdravstvenih pregleda vezana uz spol i dobne skupine.

Nakon provedenog natječaja, MUP je 19. rujna 2019. godine sa zajednicom ponuditelja, Poliklinikom Medirad i Medirad Primum, potpisao "okvirni sporazum"  za razdoblje od dvije godine u iznosu od 6.346 000,00 kuna, kao i ugovori za obavljanje zdravstvenih pregleda državnih službenika i namještenika te policijskih službenika, i to prvi ugovor u iznosu od 1.890.210,00 kuna, te drugi ugovor u iznosu od 3.908.800,00 kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvi ugovor je u cijelosti realiziran, dok je realizacija drugog ugovora u tijeku i do sada je ukupno realizirano 15  ugovora", stoji u odgovoru iz MUP-a, piše Net.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo