za dlaku izvukao živu glavu / U zahtjevnoj intervenciji Stjepanu je izgorjela kaciga, a on se vratio gasiti požar: 'Nisam ja heroj...'

Ljubav prema vatrogastvu naslijedio je od oca i starijeg brata!

28.7.2022.
20:00
VOYO logo

Jedan vatrogasac iz okolice Zaprešića cijeli će život pamtiti prošli ponedjeljak, kada je za dlaku izvukao živu glavu. U izuzetno zahtjevnoj intervenciji izgorjela mu je kaciga i nagorjelo odijelo, a on se nakon intervencije hitne pomoći ponovno vratio gasiti požar.

"Ovo je kaciga koja je ostala od moje zaštitne opreme od požara koji se zbio prije nekoliko dana u općini Pušća. Izgorena je. Oprema je odradila svoje na toj zahtjevnoj intervenciji", pokazuje Stjepan Mihok, vatrogasac DVD-a Marija Magdalena i JVP Grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jednom trenutku gašenja požara na njega se srušila konstrukcija s dimovodnim i ventilacijskim sustavom. Skinula mu se kaciga s glave, kao i zaštitna maska. Nagutao se dima i završio na hitnoj.

"Dvije minute kisika tak' da je bilo ok sve. Nastavio sam, naravno, opet s drugom opremom i opet u požar. Ima i video. Sa drugom kacigom, ali oprema na meni je ostala ista, tako da smo opet išli pomoć kolegama, svi zajedno", objašnjava Mihok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'NIJE SE DALO SPASITI' /

Izgorjele su kuće, brodovi, automobili, životinje, kamp kućice, vinogradi. RTL s vatrogascima i mještanima Rasline

Image
'NIJE SE DALO SPASITI' /

Izgorjele su kuće, brodovi, automobili, životinje, kamp kućice, vinogradi. RTL s vatrogascima i mještanima Rasline

Govori kako se ne osjeća kao heroj, no kolege i zapovjednik misle drugačije. "Za mene on je heroj. Stvarno je uvijek prvi i najjači u ovom poslu", kaže Josip Belinić, zapovjednik DVD-a Marija Magdalena.

Na situaciju u kojoj se našao Stjepan, vatrogasca ne može pripremiti nijedna obuka. "To je strašno opasna situacija. Temperatura je jako visoka, od 1000 stupnjeva nadalje. Jako je teško gasiti takav materijal, lakozapaljiv. To su one ispune od izolacije i puno suhomesnatih proizvoda koje se topilo i ta mast je gorjela… Teško se gasi", prepričava Belinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljubav prema vatrogastvu naslijedio je od oca i starijeg brata. "Kad sam vidio da je on živ, da je zdrav… Jer bilo je svakakvih dojava, da je ozlijeđen, da je bez svijesti i velim - nema veće sreće kad sam ga zagrlil tamo, kad smo se vidjeli. Mislim, to se ne može opisat", prepričava Anđelko Mihok, Stjepanov brat i zamjenik zapovjednika DVD-a Marija Magdalena i vatrogasac JVP Zagreb.

Stjepana se neki sjećaju i iz priče koju smo snimali u božićno vrijeme, kada je na 30 metara iznad zemlje, pred našim kamerama, zaprosio svoju buduću suprugu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo