policijska akcija / U zajedničkoj kontroli granice zaplijenjena velika količina mesa, sira i duhana

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Tijekom zajedničke akcije policajci i carinici obavili su kontrolu nad sedam osobnih automobila i jednim autobusom

10.1.2018.
14:33
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

U zajedničkoj kontroli prometa preko graničnih prijelaza Slavonski Brod i Stara Gradiška, policajci i carinici u utorak su tijekom osam kontrolnih pregleda zaplijenili ukupno 251 kilogram mesa, 72 kilograma sira, 2 kilograma duhana, te 800 komada raznih cigareta.

Tijekom zajedničke akcije policajci i carinici obavili su kontrolu nad sedam osobnih automobila i jednim autobusom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radi se o redovnim akcijama i kontrolama koje obavljaju policija i carina, a o kojima zbog manje vrijednosti zaplijenjenih stvari ne izvještavamo. Vlasnici su stvari unijeli u Republiku Hrvatsku, ne prijavivši ih policijskim niti carinskim službenicima. Daljnji postupak protiv počinitelja prekršaja i podnošenje prekršajnih prijava zbog povrede odredbi Zakona o provedbi carinskog zakonodavstva Europske unije, preuzeli su carinski službenici", rekla je za Hinu Kata Nujić, glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske.

Policajci i carinici tijekom zajedničke akcije u prekršaju su u utorak zatekli devet osoba: četiri državljana Bosne i Hercegovine, dva državljana Srbije, te po jednog Hrvatske, Njemačke i Slovenije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na službenim stranicama Carinske uprave stoji kako je u Hrvatsku zabranjen unos i malih količina mlijeka i mesa te njihovih prerađevina iz trećih zemalja (nečlanice EU) osim Farskih otoka, Grenlanda i Islanda odakle se u Hrvatsku smije unijeti do 10 kilograma ovih proizvoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo