ozlijeđena četvorica policajaca / Ubijen vođa pakistanskih militanata s američke 'crne' liste

Image
Foto: AP Images

Vođa grupe povezane s Al Kaidom ubijen je u središnjoj pokrajini Punjab, izvijestio je pokrajinski ministar unutarnjih poslova Šudža Kanzada

29.7.2015.
12:29
AP Images
VOYO logo

Vođa najopasnije pakistanske protušijitske militantne skupine Laškar e Džangvi, Malik Išak, ubijen je u srijedu u okršaju s policijom, izvijestili su dužnosnici.

Vođa grupe povezane s Al Kaidom ubijen je u središnjoj pokrajini Punjab, izvijestio je pokrajinski ministar unutarnjih poslova Šudža Kanzada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do pucnjave je došlo kada su militanti pokušali osloboditi Išaka dok ga je policija prebacivala iz jednoga u drugi zatvor, rekao je ministar.

Još najmanje 16 militanata, uključujući dvojicu Išakovih sinova, ubijeno je u okršaju u regiji Muzafargah, kazao je Kanzada. Pritom su ozlijeđena četvorica policajaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripadnici grupe Laškar e Džangva odgovorni su za ubojstva tisuća ljudi u Pakistanu i za brojne samoubilačke i bombaške napade od polovine devedesetih.

Išak je bio na američkom popisu terorista, a tisuće sunitskih militanata Laškar e Džangvija pridružilo se Al Kaidi u borbama u Pakistanu i u Afganistanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Išak je u zatvoru od 1999., no svojom je grupom upravljao unatoč tomu što je bio iza zatvorskih rešetaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo