Još malo pa nastava / Učenici odmor prije škole koriste za sport, zabavu i učenje: Najbolje od svega što je sve - besplatno!

Praznici mogu biti itekako zabavni, aktivni i edukativni

3.1.2020.
21:00
VOYO logo

U najvećem broju škola ove zime praznici traju dva umjesto tri tjedna. Prvi učenici vraćaju se u klupe već idućeg utorka. A do tada, mnogi učenici osnovnih i srednjih škola koriste priliku za aktivnost, zabavu, ali i učenje. 

Da školarcima dani budu ispunjeni, i ove godine potrudio se Školski sportski savez grada Zagreba, a kreativno i veselo je ovih dana i u muzejima i knjižnicama u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idila na zagrebačkoj Šalati. Više od 170 zagrebačkih učenika na praznicima uživalo je u podne na klizaljkama. 

"Za zimske praznike idem se klizati s prijateljima ili idem na skijanje s obitelji, tamo se jako zabavljam i ovdje je jako zabavno", rekla je Anja iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A odlično se provode i roditelji najmlađih klizača dok ih budnim okom prate na ledu. 

"Lijepo je vrijeme, dovoljno je hladno, led se nije otopio i evo tu smo na Šalati pa sam se prisjetila svog djetinjstva i svog odrastanja", rekla je Ana Marija Vrdoljak iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka je srednjoškolac koji se i za vrijeme praznika voli koncentrirati. Odmor od knjige za njega je svakodnevni odlazak u streljački klub

Ništa bez trenera

"Ovo me najviše zanima jer vas uči disciplini i smirenosti. Kako se kontrolirati kad se loše okine i dobro", rekao je Luka Šimičić iz Zagreba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A ništa bez trenera koji mlade polaznike uči kako razviti umijeće pogađanja pokretnih i nepokretnih meta različitim vrstama oružja. 

"Mi radimo besplatno, ne plaća nitko ništa. Baš imamo nadarene dječice, četvrti i peti razred i dobri su. Populariziramo streljaštvo pomoću Odmorka", kazao je Ante Banić, trener u Streljačkom klubu u Zagrebu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Streljaštvo i klizanje dio su zimskog programa Odmorko. Uz iskaznicu, više od 24.000 zagrebačkih učenika može besplatno i na plivanje, kuglanje kao i na boks i taekwando. 

"Znamo da su djeca danas sve manje aktivna, realno gledano, bilo bi dobro više ovakvih besplatnih aktivnosti koje mi nudimo. Djeca pohađaju i upoznaju se s masom sportova s kojima se nikad ne bi upoznala u životu", rekao je Hrvoje Lekić iz Školskog sportskog saveza grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A u Splitu - slobodno vrijeme za umjetnost i znanost. Kako su živjeli i kako su nestali dinosauri učili su ovoga jutra mališani u Prirodoslovnom muzeju pa su ih potom i sami izrađivali.

"Prva radionica bila mi je o dinosaurima i onda je druga bila u Meštroviću i onda još ova i još jedna", rekla je Ria iz Splita. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radim jedne morske dinosaure. Zabavljam se plastelinom", rekla je Dea

Praznici mogu biti itekako zabavni, aktivni i edukativni. Besplatni sadržaji za neprocjenjivo iskustvo do ponovnog susreta sa školskom klupom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo