OŠ VIDICI / Učitelj iz Šibenika dobio otkaz jer nije prilagao COVID potvrdu: 'Nisam antivakser, osjećam se prevareno'

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

'Vanredni otkaz znači da sam povrijedio i grubo prekršio ugovor. U školu nisam ni ušao od tad tako da ne znam kako sam ja to prekršio bilo što', govori

23.1.2022.
13:12
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Uvođenje COVID potvrda odnosno obaveze testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova u nekoliko je društvenih sfera izazvalo reakcije. Bunili su se učitelji, načelnici općina i gradova, ali i predsjednik RH. 

No, čini se kako su za one koji nisu htjeli poštivati pravila tek sada stigle sankcije. Naime, učitelj fizike OŠ Vidici, iz okolice Šibenika, Filip Perković, kako javlja ŠibenikIN, dobio je otkaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Krenulo je provođenje antiCOVID mjera, a ravnatelj se njih išao striktno držati i postavio zaštitara na ulazu školu. Kako nisam mogao ulaziti u školu iz vlastitih uvjerenja, ostao sam bez posla", govori pa dodaje kako je ravnatelju poslao dopis u kojem pita može li na neki drugačiji način držati nastavu učenicima. "Mogu li se testirati na slinu? Ništa mi nije odgovoreno, samo me na ulazu dočekao zaštitar. Ravnatelj mi je samo slao opomene, a nikakve druge komunikacije s njim nije bilo", navodi.

Image
JOŠ JEDAN INCIDENT /

VIDEO Drama pred školom - policija privela učiteljicu iz Slavonskog Broda. Ravnateljica šokirana: 'Htjela je ući bez potvrde i snimala'

Image
JOŠ JEDAN INCIDENT /

VIDEO Drama pred školom - policija privela učiteljicu iz Slavonskog Broda. Ravnateljica šokirana: 'Htjela je ući bez potvrde i snimala'

Tvrdi kako u školi radi od ponedjeljka do srijede te kako je jedno vrijeme bio i u izolaciji kao vjerojatan slučaj. Potvrdu je o tome, govori, imao, ali mu je bilo ponižavajuće pokazati ju zaštitaru. "Kao da sam nekakav kriminalac", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi kako nije antivakser. "Za donijeti odluku cijepiti se ili ne, čekao sam da se cjepivo što bolje razvije pa da odlučim. Imam i troje djece, i sva su cijepljena redovnim cjepivima. Protiv svega što treba i zdravstvene knjižice su im ispunjene. Protiv korone nisu", govori. 

Na mjesto učitelja ove škole dobio je pak vanredni otkaz, a prvi put mu je ulazak u školu onemogućen 22. studenog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vanredni otkaz znači da sam ja povrijedio i grubo prekršio ugovor prema Zakonu o radu. U školu nisam ni ušao od tad, odradio sam nekoliko satova online, tako da ne znam kako sam ja to prekršio bilo što. Redovito sam dolazio pred školu, ali mi nije omogućen ulazak i bio sam spriječen u normalnom obavljanju posla. O otkazu sam dobio pismenim putem obavijest 10. siječnja. Napisao sam žalbu ravnatelju i školskom odboru o tome, kako nalaže procedura. Ako oni ništa od te moje žalbe ne uvaže, vidjet ću kako dalje i što mogu poduzeti. Ipak, u ovim novim okolnostima i razmišljanjima o potrebi mjera, očekujem dosta od žalbe", tvrdi.

Ravnatelj pak za ŠibenikIN kaže kako je priča s Filipovićem za njega završena i kako je postupio sukladno pravilima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, upitan što ako sada zaista i dođe do ukidanja potvrda, podsjetimo, pokrenut je i referendum za to, ovaj donedavni učitelj fizike navodi kako se zbog svega osjeća prevareno. "Osjećam da se uopće nisam morao naći u ovakvoj situaciji. I to što se priča o ukidanju mjera govori koliko sve te mjere nisu imale smisla i diskriminirale ljude", zaključuje. 

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo