Od petka normalna nastava / Učitelji škole u Dalmaciji prekidaju štrajk: 'Drago mi je što će djeca imati manje nadoknade'

Tek trebaju zbrojiti koliki je zaostatak zbog štrajka, ali misli da neće biti velikih problema

28.11.2019.
14:53
VOYO logo

Učitelji u Osnovnoj školi Marko Marulić u Sinju odlučili su početi s nastavom u petak, 29. studenog. Kazali su kako su htjeli početi s normalnim radom još u ponedjeljak, ali se odustalo od te ideje. 

"Učitelji su ponajviše zabrinuti zbog gradiva učenika viših razreda, posebno osmaša kojima je dovoljno stresno što su na prekretnici života. Danas su se, nakon sastanka u zbornici, izjasnili da prekidaju štrajk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mislim da je bio zadnji dan da svoju odluku prenesu čelnicima sindikata. Znam da će se sada svašta pričati, ali ja nikome nisam stvarao pritisak, dapače, rekao sam im da ako žele ustraju u svojim zahtjevima. Mi smo jedan vrlo dobar kolektiv. Kolege sam samo na kraju sastanka pitao što su odlučili. Čim su mi rekli, odluku sam objavio na internetskim stranicama škole", rekao je ravnatelj Marko Križanac za 24sata.

"Poštovani, početak redovite nastave za sve učenike u OŠ Marko Marulić, Sinj, je sutra u petak 29. studenog 2019. godine. Smjena B u 08:00 sati, smjena A u 14:00 sati", stoji u objavi na stranici škole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raspored je redovit kako je i predviđen za svaki petak.

Tek trebaju zbrojiti koliki je zaostatak zbog štrajka, ali misli da neće biti velikih problema. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od područnih škola samo je jedna u štrajku"

"Naravno, meni je drago da će djeca imati što manje nadoknade, ali tek trebamo zbrojiti koliki je zaostatak u kojim predmetima i prema tome napraviti raspored i plan nadoknade. Ali mislim da neće biti velikih problema, možda ćemo nastavnu godinu morati produžiti koji dan.

Tijekom proteklog razdoblja već smo dio gradiva i nadoknadili i tako anulirali problem. Što se tiče naših područnih škola, prvo je omjer kolegica koje rade i onih koje štrajkaju bio pola-pola, no na kraju je samo jedna ostala u štrajku, ostale su već ranije počele raditi", objasnio je ravnatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnik sindikata u toj školi, Zdravko Bošnjak, kazao je kako i dalje podržavaju štrajk te da ako se najave neke nove štrajkaške aktivnosti, da će u njima sudjelovati. 

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo