Dobra priča iz tučepa / Učiteljica i roditelji nabavili tablete pa djeca sada uče kako i priliči - u učionici za 21. stoljeće

Roditelji i uporna učiteljica odlučili su ne čekati državu koja ima programe informatike iz 80-ih godina prošlog stoljeća, već su se organizirali i opremili učionicu za 21. stoljeće

23.2.2016.
19:12
VOYO logo

Možda u Hrvatskoj postoje modernije učionice, ali učenici Osnovne škole 'Tučepi' za sada jedini cijelu nastavu odrađuju pomoću tableta. A sve zahvaljujući svojoj učiteljici.

"Nije bilo lako ni jednostavno, ali uz veliku potporu roditelja i financijsku pomoć roditelja učenika mi smo uspjeli ostvariti tu ideju na svoj poseban način", kaže Marlena Bogdanović, učiteljica iz Osnovne škole 'Tučepi'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škola je omogućila internet, a roditelji tablete. Svaki ih je koštao oko 800 kuna na koje su onda instalirani digitalni udžbenici. Umjesto torbe od 10-ak kilograma, učenici u školu nose samo najnužnije.

"Nosimo samo bilježnice i radne bilježnice iz onih predmeta koje imamo taj dan", kaže učenik Petar Vitalić.

"Najzanimljivija mi je aplikacija Formativ. To je kviz na kojem mi učimo, crtamo i pišemo", kaže učenica Tonća Mustapić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klasične udžbenike koriste samo kod kuće, ali na tabletima ne rade cijeli školski sat.

"Kad su moji prvaši učili tiskana slova, mi smo ih prvo pisali kredom na ploču, a zatim i u bilježnicu. No onda smo otvorili i tablete pa ih tražili na tabletima", kaže učiteljica Marlena Bogdanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A roditelji su prezadovoljni.

"Na taj način učinila je veliku stvar jer je dijete usmjerala na novi život koji nas sad okružuje", kaže roditelj Željko Marijančević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako ovakva nastava zahtijeva od učiteljice dužu pripremu, ona kaže - trud se isplati. 

"Ovo što dobivam od svojih učenika vrijedi tog truda jer su učenici puno motiviranji za rad. Ulažu trud da ostvare što bolji rezultat", kaže učiteljica Bogdanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A sve bez potpore ministarstva - učionica dostojna 21. stoljeća uz puno dobre volje učiteljice i roditelja.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo