navala turista / Udaran vikend: Splitske luke očekuju 101 tisuću putnika

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Srpanj bi trebali zaokružiti s 350 tisuća putnika, rekao je šef Službe prihvata i otpreme putnika splitske zračne luke Mate Melvan

31.7.2021.
14:24
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Splitska zračna i gradska luka očekuju da će ovog vikenda u grad pod Marjanom i okolne otoke doputovati iz brojnih destinacija svijeta, ali i Hrvatske 101 tisuća putnika.

Splitska zračna luka time će srpanj zaključiti s udjelom od 48 posto putnika u odnosu na srpanj 2019., a gradska luka u kojoj ne kriju zadovoljstvo s udjelom od 75 posto u odnosu na srpanj rekordne 2019. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U splitskoj zračnoj luci očekuju da će tijekom vikenda sletjeti i poletjeti 190 zrakoplova od čega ih je 150 na redovnoj liniji, dok će preostalih 40 privatnih zrakoplova kroz luku provesti 36 tisuća putnika.

"Srpanj bi trebali zaokružiti s 350 tisuća putnika, a usporedbe radi lani u istom razdoblju bilo ih je oko 170 tisuća, dok je srpanj 2019. zaključen sa 720 tisuća, rekao je Hini šef Službe prihvata i otpreme putnika splitske zračne luke Mate Melvan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenuo je da su posljednji vikend u srpnju i prvi u kolovozu godinama već standardno turistički najbrojniji. "I dalje pratimo situaciju sa koronom, a za sada se sezona odvija odlično", dodao je Melvan.

Rekordan je vikend i u gradskoj luci u kojoj se očekuje više od 65 tisuća putnika i preko 15 tisuća vozila, rekla koordinatorica Jadrolinije je Jelena Ivulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po podacima koje je iznijela do subote u 13 sati uvedene su dvije izvanredne linije za Supetar dok su trajekti za ostale otoke puni. Putnici su u vozilima u koloni u Zvonimirovoj ulici i dalje do trajektne luke čekali i više od dva sata.

"Sada smo na 75 posto brojki koje smo ostvarili u srpnju 2019. Više smo ego zadovoljni, te vjerujemo da sezona neće naglo završiti", rekla je Ivulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenula je da je prometni pritisak sa svih strana, od ulaza u Split, ali i na ulazu u trajektnu luku. "Preporučujemo svima koji trebaju u luku da što prije krenu i naoružaju se strpljenjem, ali vrijedi to istrpjeti za naše otoke", poručila je.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo