Dijelili vodu za osvježenje / Udarni turistički vikend u Hrvatskoj: Kilometarske kolone, užasna vrućina i skuplja cestarina

Od Zagreba do Splita sada će umjesto 181 platiti 200 kuna

15.6.2019.
19:48
VOYO logo

Prvi je udarni turistički vikend na hrvatskim prometnicama. Vozači su se suočili s kolonama i gužvama, ali i skupljim cestarinama. Na graničnim prijelazima tijekom dana stvarale su se kolone od nekoliko kilometara, a Hrvatska je dobrodošlicu turistima poželjela besplatnom pitkom vodom jer temperatura se ponegdje penjala i iznad 35 Celziijevih stupnjeva.

Kolone vozila od ranog su se jutra počele stvarati već na granici. Najduže - one od četiri kilometra - bile su na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija. Manje gužve stvarale u se i na Bregani, no to nije pokvarilo raspoloženje turistima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Idemo na Pag. Odmor s prijateljima, ide nas desetero", rekla je Irina iz Njemačke.

"Idemo na Plitvice. Imamo vikend tamo pa se u utorak vraćam, i to je to. Na more idem onaj tjedan tamo", kazala je Špira iz Slovenije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok su turistima kolone možda bile podnošljive, to zasigurno nisu bile temperature iznad 30 stupnjeva. Kao spas od dehidracije pokazali su se studenti koji su u suradnji s turističkom zajednicom vozačima dijelili boce s vodom.

"S obzirom na to da je vrijeme ovakvo, vruće i sparno, svi se zapravo jako razvesele kada vide vodu, evo pogotovo stranci su nam jako zahvalni", rekao je student farmacije Bruno Rački.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Voda je bilo ugodno, ali ne i jedino iznenađenje za vozače na naplatnoj postaji Lučko. Naime, njih su nakon dolaska do rampe dočekale više cijene cestarina. Ako primjerice putuju od Zagreba do Splita, sada će umjesto 181 platiti 200 kuna. Sav promet u smjeru mora danas je pomno pratio i HAK koji poručuje da situacija na cestama i nije bila onakva kakvu su očekivali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zapravo nisu toliko strašne gužve kao što smo očekivali", kazala je izvjestiteljica u HAK-u Irena Belamarić.

Da se na udarni vikend više ljudi vraća nego što odlazi na more pomalo je zabrinjavajući podatak za turizam jer upravo je lipanj trebao podignuti brojke posjećenosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo