'UIRZ za SVE' / Udruga invalida rada Zagreba obilježava 56. obljetnicu: Pripremaju dvodnevni program uz tematsku tribinu i druženje uz izložbu umjetničkih fotografija

Image

Pod pokroviteljstvom Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Udruga invalida rada Zagreba (dalje: UIR Zagreba, UIRZ) će obilježiti 56. obljetnicu svoga osnutka dvodnevnim programom – tematskom tribinom i druženjem uz izložbu umjetničkih fotografija

19.9.2022.
13:39
VOYO logo

"Nakon dvogodišnje pauze zbog strogih protuepidemijskih mjera, s veseljem ćemo organizirati događanja u oba dana uživo.

U utorak, 27. rujna, održat ćemo tribinu naziva "UIRZ za SVE". Tom ćemo prigodom javnosti detaljno predstaviti programe koje UIR Zagreba neprekidno provodi već dvadesetak godina, a čiji su izravni korisnici invalidi rada i ostale osobe s invaliditetom: Pravno savjetovalište, Klupske aktivnosti, Ljetovanje, Rekreacijsko-zdravstveni program i Mobilni tim. Programe će predstaviti pet dugogodišnjih zaposlenika UIR Zagreba s bogatim iskustvom u provedbi navedenih programa", otkrili su iz Udruge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po završetku tribine, uslijedit će svečana dodjela nagrada, priznanja i zahvalnica pojedincima i institucijama koji su na neki od brojnih načina doprinijeli promicanju prava i interesa invalida rada i osoba s invaliditetom, kao i radu, funkcioniranju ili promicanju rada UIR Zagreba.

Image
Image

Druženje uz otvorenje izložbe

Idućeg dana, u srijedu, 28. rujna organizirat će se prigodno druženje u prostorijama UIR Zagreba, na adresi Nova cesta 86 u Zagrebu, uz otvorenje izložbe umjetničkih fotografija, polaznika radionice digitalne fotografije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz činjenicu da će sva događanja biti organizirana i održana uživo, objave s tih događanja bit će dostupne na YouTube kanalu UIR Zagreba, od četvrtka, 29. rujna 2022. godine OVDJE.

Registrirane ukupno 586.153 osobe s invaliditetom

"Velik broj članova UIR Zagreba, otprilike njih 7.000, prepoznaje svakodnevne napore i trud UIR Zagreba u nastojanjima poboljšanja kvalitete života invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom kroz različite inicijative pozitivnih društenih promjena u njihovu korist." – izjavila je Nada Vorkapić, predsjednica UIR Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema statističkim podacima Izvješća Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o osobama s invaliditetom u Republici Hrvatskoj, koje se objavljuje jednom godišnje, na dan 30.09.2021. godine, u Republici Hrvatskoj su bile registrirane ukupno 586.153 osobe s invaliditetom. Prema podacima Statističkih informacija Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, koje se objavljuju jednom mjesečno, u lipnju 2022. godine, u Republici Hrvatskoj je registrirano 93.324 invalida rada, što predstavlja 15,92% ukupnog broja osoba s invaliditetom u Republici Hrvatskoj.

UIR Zagreba danas okuplja gotovo 7.000 članova što predstavlja 31,39% ukupnog broja invalida rada na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo