ONI TREBAJU NAJVIŠE POMOĆI / Udruga 'RTL pomaže djeci' poklonila Petrovoj bolnici prijeko potrebni specijalni ultrazvuk za nedonoščad

Šampioni su sve prijerođene i bolesne bebe koje su plakale u Zavodu za neonatologiju zagrebačke Petrove bolnice. Samo lani kroz Odjel za nedonoščadi i novorođenčad prošlo ih je gotovo 800. Zahvaljujući Udruzi RTL pomaže djeci i partnerima uvijek spremnima na pomoć, taj odjel dobio je novi specijalni ultrazvuk

22.2.2016.
18:30
VOYO logo

U Petrovoj bolnici u Zagrebu rodi se najveći broj nedonoščadi u Republici Hrvatskoj. Broj onih ispod 1500 grama je velik, a kod njih je i rizik za komplikacije prisutniji. Iako su najmanji, upravo oni trebaju najviše naše brige i pomoći. A na poziv u pomoć Udruga RTL pomaže djeci odaziva se promtno! 

U Petrovoj će bolnici od sada puno više malih srca kucati jer je Udruga, u suradnji sa Splitskom bankom, kupila prijeko potrebni ultrazvučni aparat za Odjel intenzivnog liječenja nedonoščadi i novorođenčadi Zavoda za neonatologiju.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada nas je RTL upitao da ponovno pomognemo, bili smo vrlo počašćeni i sretni što to opet možemo učiniti! Ovoga puta pomoć se odnosila na ovu bolnicu i kupnju ultrazvuka koji će pomoći boljem životu, ne samo novorođenčadi, već i kvaliteti života medicinskih sestra i liječnika. To je jako dobro i takve stvari volimo raditi", rekao nam je Andre-Marc Prudent iz Splitske banke. 

Svrha aparata je omogućiti što ranije i što točnije otkrivanje oštećenja mozga, srca, bubrega i ostalih organa kod novorođenčadi s krajnjim ciljem adekvatnog i pravovremenog liječenja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kažu da nedonoščad zahtjeva što minimalnije diranje, što manje manipuliranja s njima. Znači onoliko koliko je potrebno, ali nikako ne previše. To je savršeno da postoji ultrazvučni aparat koji će nam dati sve, a da se oni ne moraju nigdje odtransportirati i to je ono što je najbitnije", rekla je neonatologinja Sonja Anić Jurica

Tijekom prošle godine na odjelu se liječilo 710 nedonoščadi i bolesne novorođenčadi. Novim ultrazvukom njihove su mogućnosti za kvalitetnijim liječenjem na svjetskoj razini, što mnogima daje nadu za bolji život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo