Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
nije preživio sepsu

Uginuo pas Felix kojega je vlasnik brutalno premlatio jer je htio pobjeći: 'Oprosti što nikada nisi imao čovjeka koji je tvoju ljubav zaslužio'

Njegov 74-godišnji vlasnik prebio ga je drvenom batinom, a nakon operacije njuške, podlegao je ozljedama, točnije sepsa ga je dokrajčila.

Image
Foto: Azil Osijek-volonteri (Facebook)
Vijesti.hr/ 11.11.2017. u 11:32
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Osječkiazil na svojoj je Facebook stranici objavio oproštaj od psa Felixa kojega su mnogi Osječani, ljubitelji pasa, odmah zavoljeli i donosili mu hranu koju je mogao jesti.

Podsjetimo, Felix je prije nekoliko tjedana doveden u azil za napuštene pse u kritičnom stanju. Njegov 74-godišnji vlasnik prebio ga je drvenom batinom, a nakon operacije njuške, podlegao je ozljedama, točnije sepsa ga je dokrajčila.


Dodatni problem stvarale su otvorene rane na nogama koje je također trebalo operirati, no veterinari nisu mogli jer je stalno imao upale.

Pas je svoje posljednje dane proveo kod volonterke u stanu koja se o njemu brinula dan i noć. Otkako je brutalno premlaćen od strane vlasnika, izgubio je 10 kg i stalno je ležao jer je imao ranjene noge. U par navrata se činilo sve ok i da se oporavlja te da će preživjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Felix je ujedinio cijelu Hrvatsku i u azil su dolazili mnogi koji su mu željeli pomoći, a njegove vesele i blage oči toplo su pozdravljale svakoga tko ga je došao pomaziti.

Upravo se čita

Image
za premijera sve

Dan nakon incidenta s 'milijuntom putnicom' iz Zračne luke Zadar muk. Turističke zajednice zanimljivog gledišta

Susjed prijavio slučaj zlostavljanja pasa

Šokirani susjed ispričao im je o brutalnom premlaćivanju, a iz Udruge su se potom uputili pomoći Felixu.

- Srijeda, nešto poslije 9 sati, zove gospodin. Očito šokiran, glas mu drhti... Govori mi: 'Susjedu je pobjegao pas, otrgnuo se s lanca. Kad ga je pronašao, izmlatio ga je metalnom šipkom, dok nije onemoćao, urlao, skvičao, više nije mogao hodati... Onda ga je vukao lancem do garaže koja mu je valjda jedini zaklon i tamo ga opet svezao. Psa više ne vidim, ne čujem ga, ne znam je li uopće živ', započeli su prije oko tri tjedna objavu na Facebooku iz osječkog Azila za napuštene pse Udruge Pobjede.
- Kod kuće nema nikoga, uspijemo kroz ogradu malo povući lanac i izlazi on - vuče se na prednjim nogama van, dahće, hropće... Oko mu je zatvoreno, ispod njega zgrušana krv, otečena otvorena rana na obrazu, krv mu curi iz nosa i usta, pokušava se pridići zadnjom nogom, ne može... Desna zadnja šapa bolno je zgrčena, dvostruko veća nego što bi trebala biti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Odustaje, legne pred nama. Kucamo, zvonimo, ništa. Ispred dvorišta i u njemu vidimo tragove krvi - napisali su u istoj objavi.

'Da sam ženu ubio, reakcija bi bila manja'

(Foto: Facebook)

https://direktno.hr/upload/publish/101445/thumb/22553184-916298558532915-9129739271204862853-o_59e8844cea69b_970xr.jpg

Vlasnik psa iz mjesta u Slavoniji ispričao je za Jutarnji da je tukao psa, ali da se ne osjeća krivim.

- Pobjegao je na ulicu, često to radi. Otišao sam za njim te smo se sat i pol natezali. Nije se htio vratiti u dvorište. Dva puta me ugrizao, pa sam kasnije morao i u bolnicu na previjanje. Zbog toga sam podivljao: hranim te deset godina, a ti meni bježiš, režiš na mene i grizeš me. Naljutio sam se, uzeo štap, istukao ga i dovukao u dvorište, gdje mu je i inače mjesto, na lancu - ispričao je tada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Da sam ženu ubio, reakcija bi bila manja. Ići ću na kraju i na sud zbog ovoga. Ajde, molim vas, kad mama istuče dijete, je li to zlostavljanje? Naravno da nije. Zlostavljanje traje dulje vremena, a ja sam njega udario prvi put u životu - kazao je za Jutarnji.

Vijesti.hr/ 11.11.2017. u 11:32
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
zaražena hrana

Više od 80 ljudi na svadbi se zarazilo salmonelom, u bolnici završili i mladenci. Restoran mora platiti odštetu

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba