deset kuna manje / Ugodno iznenađenje iz HEP-a: samoočitavanje brojila više se neće naplaćivati

Dobra vijest za HEP-ove potrošače električne energije koji su sami očitavali svoje brojila. Iako su radili tuđi posao, od 1. listopada to više neće morati platiti nevjerojatnih deset kuna i dvadeset i pet lipa na mjesec

20.10.2015.
19:11
VOYO logo

Hrvati su do sada svoje račune plaćali paušalno uplatnicama. Ivani je HEP slao dvaput godišnje. Dolazila joj je velika razlika a ugovor za samoočitanje brojila nije potpisala.

Image
tragedija se mogla izbjeći /

Horvatinčić je imao četiri minute da izbjegne sudar!

Image
tragedija se mogla izbjeći /

Horvatinčić je imao četiri minute da izbjegne sudar!

"Pa s obzirom na mjesečne račune koje plaćam HEP-u, mislim da je to bar neka dobra stvar od strane HEP-a, vjerujem da će je mnogi koristit, i ja također jer ne vidim smisao da dosad, sam odneseš i platiš znači još dodatno deset kuna“, rekla je Ivana Lukenda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od početka mjeseca HEP to samoočitanje brojila više ne naplaćuje. U HEP-u kažu kako to nije bila standardna usluga, a od potrošača naplaćen iznos koristio se za plaćanje referenata koji su radili obračun, za trošak papira, printanja računa i dostave na kućnu adresu.

"Suprotno uvriježenom mišljenju kako je naplata samoočitanja bila nepravedan namet građanima, naglašavamo da je ona svih proteklih godina predstavljala stvarni dodatni trošak za HEP ODS", priopćili su iz firme. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu je uslugu početkom listopada koristilo 49 tisuća potrošača. Njenim ukidanjem HEP je ostao bez pola milijuna kuna mjesečno.

"Očekujemo val novih zahtjeva, a već i po samim naznakama u prva dva tjedna gdje smo dobili samo na području grada Rijeke 117 novih zahtjeva znakovito je da će taj broj u dogledno vrijeme bit znatno, znatno veći“, izjavila je Dunja Rumora, rukovoditeljica Službe za mjerenje i obračun HEP Rijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani će konačno platiti onoliko struje koliko potroše. Tko se ne odluči za besplatno samoočitanje nego i dalje čeka šestomjesečne rate koje dvaput godišnje stižu na kućnu adresu po novome, dobit će ih s identičnim iznosima, što dosad nije bio slučaj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo