OMILJEN HOBI HRVATA / Ugostitelji se već pripremaju: Kako će se nakon koronakrize piti kava u kafićima?

Nove mjere sigurnosti za rad na terasama još nisu objavljene, ali ugostitelji već razmIšljaju kako će rasporediti stolove

22.4.2020.
9:39
VOYO logo

U idućim danima ugostitelji očekuju dozvolu Stožera za otvaranje vlastitih objekata. Neslužbeno se doznaje i kako će moći raditi.

U Istri, koja je prva pokrenula rigorozne mjere, istražili smo kako će se piti kava koja je toliko tradicijski vezana uz svakodnevicu Hrvata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nove mjere sigurnosti za rad na terasama još nisu objavljene, ali ugostitelji već razmišljaju kako će rasporediti svoje stolove i kako će to utjecati na njihov promet i zaposlenike.

"Mi računamo da ćemo 40-50 posto kapaciteta imati, na žalost toliko ćemo imati i djelatnika", izjavio je Giovanni Pellizzer, vlasnik ugostiteljskog objekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raditi na otvorenom ili u ugrijanoj kuhinji s rukavicama i maskama neće biti lako, ali svi su na to spremni.

"Radimo s hranom i radimo s ljudima tako da je higijena na prvom mjestu", poručila je Kristina, kuharica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije baš ugodno, probali smo, sigurno s toplim vremenom i suncem i terasama vani neće biti ugodno, ali moramo se prilagoditi", rekla je Mirjana, ugostiteljica.

Ni građani se ne boje otvaranja terasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa ja mislim terase kao terase da bi se mogle otvoriti samo da se razrijede stolovi. Konobari da imaju rukavice i maske što je normalno. Jer obično ljudi koji sjede za istim stolom su ili rod ili bliski", kazala je Doriana iz Rovinja.

Nije lako ni onima koji su uložili novac prije nego što je itko mogao zamisliti ovakav scenarij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Evo ja sam uložio u terasu, računao sam da će sezona biti slična kao i lani i sad moram nastaviti s radovima", izjavio je Igor Hrvatin, vlasnik ugostiteljskog objekta.

Koliko će sezonskih radnika moći zaposliti još ne zna, kao ni hoće li išta na kraju zaraditi. Stanislav Briškoski referentna je osoba za istarske ugostitelje i nada se da ćemo iz današnjih problema bar nešto naučiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je sada trenutak istine da sami sebi kažemo turizam da, ostale grane plus, zajedno smo jači, zajedno smo bolji", poručio je Stanislav Briškoski, predsjednik Ceha ugostiteljska Obrtničke komore Istarske županije.

Neslužbeno doznajemo da će razmak među gostima na otvorenom biti metar i pol, plexiglas barijere neće biti potrebne, ali će maskice i rukavice biti neizostavne. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo