Pala je desetorka / Uhićena je grupa ljudi koji su prodavali lažne covid potvrde, ispituju ih u USKOK-u: Lažnjake koristile javne osobe

I Komora medicinskih sestara je pokrenula postupak, ali je na čekanju sve dok se ne završi onaj sudski

28.9.2022.
19:53
VOYO logo

Pretresi i uhićenja - zbog covid potvrda. Pala je desetorka, a među njima i medicinska sestra koja je već je bila uhićena prošle godine. Dala je izvanredni otkaz. Njezin odvjetnik kaže ovo je ponavljanje nečega što je već davno završeno.

''Ovo što se ovdje u ovom trenutku događa doista je pravni apsurd. Ovo što mi ponovno pokrećemo, to je davno riješeno. Ovaj postupak je obavio sve svoje radnje, obavljene su sve pretrage. Svi mobiteli i sve je bilo oduzeto. Mojoj klijentici je bio određen istražni zatvor koji je pravomoćno ukinut'', rekao je odvjetnik Mate Matić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle godine je Županijski sud u Zagrebu odredio istražni zatvor medicinskoj sestri, ali i muškarcu za kojeg se sumnja da joj je u tome pomagao. O svemu se USKOK oglasio priopćenjem.

''Navedene radnje provode se na području Grada Zagreba i Krapinsko-zagorske županije, a odnose se na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinili koruptivna kaznena djela vezana za neosnovano izdavanje COVID potvrda'', priopćili su iz USKOK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
uhitili desetak osoba /

Velika akcija policije i USKOK-a: Pala skupina koja je izrađivala lažne COVID potvrde, pretresi u tijeku

Image
uhitili desetak osoba /

Velika akcija policije i USKOK-a: Pala skupina koja je izrađivala lažne COVID potvrde, pretresi u tijeku

I Komora medicinskih sestara je pokrenula postupak, ali je na čekanju sve dok se ne završi onaj sudski.

''Sankcije su ovisi o težini djela koje počinjeno. One su u Komori gradirane od opomene oduzimanja privremeno licence, pa sve do godinu dana ili trajnog oduzimanja licence. Ovisi o tome kakvo je kazneno djelo, o težini kaznenog djela koje je počinjeno'', rekao je Mario Gazić, predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo pojašnjavaju, točno se zna procedura nakon cijepljenja. Podatke unose administratori.

''Uvijek postoji mogućnost za lažiranje, to je nedozvoljena kriminalna radnja. Mi razgovaramo s pacijentima i ja iskreno vjerujem njima kad donesu zdravstvenu iskaznicu da je njihova, a teoretski oni je mogu donijeti od nekog drugoga'', izjavila je Tamara Poljičanin, epidemiologinja HZJZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovno privedena medicinska sestra radila je u zagrebačkom Domu zdravlja-Zapad. Sumnja se da je za 500 do 1200 kuna u sustav unosila da su osobe koje nisu bile cijepljene primile cjepivo. Ako sada postoje novi elementi - samo je trebalo proširiti istragu - smatra njezin odvjetnik.

''Otvarati neku novu priču zato što je netko možda zaključio da se ovdje radi o nekom drugom kaznenom djelu, a ne o zlouporabi i krivotvorenju, a ne mitu. To su njihovi problemi. Promjena kvalifikacije djela ne može biti razlog da ponovno prolazimo sve iste stvari. Nova pretraga koja se danas obavlja. Pa to je ludilo'', kazao je Matić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema neslužbenim informacijama na njezinom računalu pronađeno je nekoliko stotina lažnih covid potvrda. Na popisu su poznati odvjetnici, glazbenici i zvučna imena iz javnog života.

RTL-ova reporterka Leona Šiljeg javila se ispred USKOK-a gdje traje ispitivanje osumnjičenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispitivanja u USKOK-u još uvijek traju, počela su u 16 sati. S obzirom da je više od 10 privedenih, postoji mogućnost da će ispitivanja biti tijekom sutrašnjeg jutra.

Više detalja o svemu pogledajte u videu u nastavku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo