Akcija splitske policije / Uhićena petorica splitskih dilera, za šestim se traga: policija im pronašla i arsenal oružja

Image
Foto: Ilustracija/Goran Kovačić/PIXSELL

Utvrđena je sumnja da su od veljače do svibnja ove godine više puta prodavali heroin, amfetamine, kokain i marihuanu

24.5.2018.
19:28
Ilustracija/Goran Kovačić/PIXSELL
VOYO logo

Splitski inspektori za droge uhitili su petoricu dilera osumnjičenih za prodaju raznih vrsta narkotika te za posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, a za šestim još tragaju, doznaje se u četvrtak u policiji.

Ekipu dilera uhvatili su policijski službenici Službe kriminaliteta droga, koji su završili kriminalističko istraživanje nad više osoba, hrvatskih državljana u dobi od 28, 30, 32, 40, 41 i 50 godina, te utvrdili sumnju da su od veljače do svibnja ove godine više puta prodavali heroin, amfetamine, kokain i marihuanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U domovima i drugim prostorijama kojima se koriste osumnjičenici policija je pronašla i oduzela 278 grama heroina, 30 stabljika Cannabis sativa, 155 grama marihuane, 138 grama amfetamina, 9,9 grama kokaina, 16 tableta ecstasyja, opremu za uzgoj marihuane te automatsku pušku, jednu prerađenu pušku, dvije ručne bombe, 378 komada različitog streljiva, sporogoreći štapin, elektro-detonatorsku kapislu i viscofitilj.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, protiv svih je podnesena kaznena prijava mjerodavnome državnom odvjetništvu. Petorica su dovedena policijskome pritvorskom nadzorniku, a 40-godišnjak, protiv kojega policija podnosi još i kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o oružju, zasad nije dostupan policiji, rečeno je u policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo

Još iz rubrike