kazna za nerede na cesti / Uhićeni Torcidaši završili u srpskom pritvoru, obitelji očajne: 'Od petka nismo čuli za njih'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Za ovo djelo za koje se sada torcidaše tereti zapriječena je po srpskom zakonu kazna od jedne do osam godina zatvora

7.8.2018.
13:58
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Beogradsko tužiteljstvo pokrenulo je kazneni postupak protiv 13 torcidaša za koje se sumnja da su počinili kazneno djelo teške krađe i ugrožavanja sigurnosti na benzinskoj pumpi u Vrčinu, piše Slobodna Dalmacija. 

Osuđenim navijačima određen je pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bijega. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom slučaju osumnjičeni su hrvatski državljani, navijači Torcide, O.S., L.S., D.A., M.D., B.R., D.D., P.D., M.T., K.M., G.D., Š.A., N.J. i M.S, precizira se u priopćenju tužiteljstva koje je dostavljeno Tanjugu, a javnosti su dani inicijali prezimena pa imena kako je to već uobičajeno u Srbiji. Navijači su u petak poslije ponoći bili oslobođeni u prekršajnom postupku za kršenje zakona o javnom redu i miru, ali su zadržani zbog sumnje da su izvršili kazneno djelo pa je slučaj protiv njih preuzelo tužiteljstvo.

Vijest o pritvoru torcidaša stiže nepunih 24 sata nakon priopćenje predsjednika prekršajnog suda u Beogradu da je 14 od 27 uhićenih torcidaša kažnjeno sa po 15 dana zatvora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 14 navijača splitskog Hajduka, koji su pred prekršajnim sucem zbog krađe iz prodavaonice na benzinskoj crpki saslušavani od petka popodne, u subotu je počelo izdržavanje kazne od po 15 dana u zatvoru Padinska Skela. Torcidašima je policija oduzela tri transparenta, i to najveći transparent s likom u čast istaknutog pripadnika Torcide Ivana Mate Blaževića zvanog Blato, koji je ubijen u Splitu, transparent Torcida Split i transparent HR HB.

Za ovo djelo za koje se sada torcidaše tereti zapriječena je po srpskom zakonu kazna od jedne do osam godina zatvora, a uhićeni mogu priznati krivnju i skratiti postupak te time i sebi ublažiti kaznu. No, još je neizvjesno što će tko od njih napraviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelji uhićenih navijača žale se kako nemaju nikakav kontakt s njima otkad se incident dogodio, a od petka u jutarnjim satima o njima se informiraju isključivo putem medija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo