borac protiv korupcije / Uhićenja u Zagrebu u RTL Direktu komentirao Dario Juričan: 'Meni fali tu Zagrebački holding. To je leglo samo takvo'

"Agram još uvijek traje, obrana nije iznijela svoje argumente. Čovječe pa to traje godinama pa tko će to dočekati?", rekao je Juričan u RTL Direktu.

30.6.2021.
22:20
VOYO logo

Uz kolege novinare iz 24 sata koji su doista u medijima prvi počeli pratiti aferu Adventskih kućica prije njih tu je temu ipak otvorio Gradonačelnik svemira, bivši kandidat za predsjednika Republike, čovjek koji je već godinama svojim performansima, satirom, Fejsbuk statusima, a na kraju i dokumentarnim filmom ukazuje na korupciju u gradskoj vlasti, čovjek koji je čak htio promijeniti i ime u ime Milana  Bandića, ali mu to nisu dali pa je morao ostati ono što jeste, a jeste Dario Juričan.

Dario Juričan bio je gost RTL Direkta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je kako ipak netko mora naslijediti ime Milana Bandića te kako će on sudske procese dobiti. Kaže kako je ministar Malenica štitio interese Milana Bandića i kaže kako će se i dalje boriti za Bandićevo ime: "Tukao sam se s njima dvije godine, pa neću im to pustiti." 

Kaže kako su mu uhićenja na neki način određena satisfakcija, ali kako ne likuje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada nešto otkrijete i čekate akciju i sad zapravo čekate neki pravosudni epilog, ja se zezam da čekam 2035. Da li je ovo kraj neke priče, ovo je tek početak neke priče, bih ja rekao." 

Kaže kako ga policija nije nikad kontaktirala kao nekog svjedoka u istrazi: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da su moja djela moji filmovi i moji statusi i ono što sam u zadnje dvije godine objavljivao, hajdemo reći svaki dan, tako da mislim da nije bilo potrebe za tim."

Kaže kako smatra da je to afera Kokošari: "Meni tu fale još nekakva lica. Ja mislim da ako gledate, tu je koncentrirano, išlo se na Milana Bandića pa onda što ćemo uloviti u tu mrežu. Meni fali tu Zagrebački holding, ima 20 podružnica i nitko mi ne može reći da tamo nema... To je ono leglo samo takvo. Ja bih, da sam sadna mjestu gradonačelnika Zagreba napravio prenamjenu one bolnice u blatu u jedan novi zatvor samo da se ima za ekipu iz holdinga. Fali mi ekipa iz Zavoda za urbanizam..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od završnih afera je i zagrebačka žičara koja je puno skuplja, a Juričan kaže kako misli da i tu ima sigurno mesa. 

"Pogotovo od kad je izašao onaj film koji je napravio konspirator, samo da još jednom kažem, to nisam bio ja. Mislim da je tamo jasno pokazano da firma, izvođači i ekipa koja je tamo radila  da nije napravila onako kako je trebala napraviti. Mislim da sigurno ćemo još čuti o tome. "

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
komentar premijera /

Plenković komentirao uhićenja u Zagrebu: 'Borba protiv korupcije je stalna i kontinuirana'

Image
komentar premijera /

Plenković komentirao uhićenja u Zagrebu: 'Borba protiv korupcije je stalna i kontinuirana'

Puca li hobotnica bez "big bossa"?

"2014. smo mislili da je to to i onda ako pogledate kad se ova akcija održavala odnosno  u koje vrijeme se tereti, to je 2019. Pa čekajte malo! 2019. je kao hobotnica razbucana, a evo pet godina kasnije opet, što? Hobotnica 2, hobotnica 3, gdje smo? Tako da mislim da to ide recimo ciklički. To sve govori o tome da zapravo ekipa koja je bila prva uhićena 2014., njihovi sudski procesi još uvijek traju. Agram još uvijek traje, obrana nije iznijela svoje argumente. Čovječe pa to traje godinama pa tko će to dočekati? U međuvremenu je i Bandić otišao."

Kaže kako Grad ne daje nikakve kućice, nego da Grad daje javni prostor. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobili ste kvadraturu i onda vi to nakrcate s kućicama i onda zapravo tu okrećete lovu. Onda, ako je Advent,  onda što ste bliže trgu, veća je cijena. Evo vidite, naš veliki gospar Škoro on je platio sto tisuća kuna plus PDV i bio je hajdemo reći među prvim tim kućicama. Nije isto jeste li u prvih pet ili u zadnjih pet. Ipak ste morali nazvati velikog tatu Bandića da vam on sredi da uđete u prvu ligu."

Juričan kaže kako je ista cijena bila kod Mohenskog za prvih pet kućica i za drugih pet kućica: "Ta cijela prva linija je ista cijena bila, ali nije isto da li ste vi najbliži. I prvu kućicu, zvala se Schmeck house i tu je tradicionalno gazda Denis Mohenski držao je svake godine i čak je u nekim godinama, ne znam, oni su imali, bubnut ću sad do određenog datuma on je znao i taj datum prekoračiti. Radilo se kako se htjelo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže kako se vidi da USKOK uvijek čeka neki veliki moment da završi "i da zapravo u vrijeme izbora, pred izbore zapravo nemaju nekih akcija." Smatra kako je sad dobar trenutak da se ono "što smo skupljali tih godinu, dvije da sad dođe na naplatu."

Smatra kako je Bačić "nesretna žrtva pecanja USKOK-a."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"USKOK je pecao Bandića, a ulovili su Bačića, ali nije loš ulov. Koliko ja znam HRT nije imao nekakve direktne poslove s Bandićem tako da bih rekao da je ovo bilo jedno dobro pecanje USKOK-a."

Kaže kako je Ana Stavljenić-Rukavina bila tipična poslušnica Milana Bandića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ona je bila tu i bila je visoko rangirana u stranci i u skupštini je bila, mislim potpredsjednica, ako se ne varam u prošlom mandatu, tako da je bila jedna osoba od povjerenja. On je njoj davao neke sitne usluge." 

Kaže kako je sigurno Boro Nogalo na jedan prljav i nelegalan način smijenjen: "To se sad pokazuje da su mu namjestili igru i da su stavili jednu osoba koja i nije bila možda najkompetentnija za tu poziciju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže kako ne sumnja da nova gradska vlast neće moći raspetljati mrežu ili hobotnicu, ali naglašava kako ipak to moraju napraviti: "Možda još uvijek ne vidimo te jasne rezultate  zato što postoji ta ostavština Bandića koju živimo svaki dan, ali ja uopće ne sumnjam da će ova ekipa koja ima jedan apsolutni veliki moralni integritet, nema uopće sumnje da će oni dati sve od sebe." Dodaje da ako se ne može drugačije, da će se onda morati pošteno.

Ispričao je i vic o Milanu Bandiću i zlatnoj ribici: "Došla zlatna ribica i Milan Bandić joj kaže: 'Izvoli'."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od Milana Bandića bi tražio: "Pozvao bih ljude da dođu 4.7. u Vruju na Festival bespravne gradnje i devastacije prirode, isto tako bi pozvao predsjednika Republike Hrvatske da posjeti malo svog starog pajdu Stipu Latkovića i da se onda malo pridruži i to festivalu. Stipe Latković je gospodin koji je tamo devastirao javno zemljište i koji zapravo vodi rat s Republikom Hrvatskom tako da devastira. Gospodin Latković je dao Milanoviću donaciju za kampanju za koju je naš predsjednik rekao da je vrlo ponosan." Juričan dodaje kako je Milanović to mogao znati jer ta devastacija traje desetljeće i više. Za drugu želju bi zaželio da "smo svi živi i zdravi."

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo